"Ellenségnek nyilvánítva" címmel összefoglaló jelent meg a friss Vasárnapi Hírekben a miniszterelnöki hangulatkeltés nyomán azonnal romló hangulatról, a külföldről Magyarországra települteket körülvevő hangulat gyors megromlásáról.

 
"A bevándorlók ellen indított harcban a győzelem garantált, nincs ugyanis ellenfél" - Illusztráció Ellenségnek nyilvánítva című összefoglalónkhoz - Fotó: Marjai János, MTI

"A bevándorlók ellen indított harcban a győzelem garantált, nincs ugyanis ellenfél" - olvasható a háttérelemzésben.

"Orbán Viktor miniszterelnök a jelek szerint minden alkalmat kihasznál, hogy megküzdjön az általa kijelölt új ellenféllel, a bankok, az EU, a drogmaffia után ezúttal a bevándorlókkal. „Kértük, értsék meg, Magyarország nem akar a bevándorlók célpontja lenni” – üzente pénteken Brüsszelből."

A miniszterelnöki retorika hamar célba ért: évtizedek óta Magyarországon élő, családot alapító külföldi származásúak számolnak be az őket körülvevő hangulat megváltozásáról.

Vannak durva példák is - összefoglalónkban az alábbi beszámolót idézzük:

„Tegnap a gyógyszertárban álltam sorban, s a mögöttem álló idősebb pár nőtagja odaszólt nekem (...): »Maga egy bevándorló, nincs szükségünk bevándorlókra. Tegnap hallottam a tv-ben, hogy veszedelmet hoznak ránk. Amúgy elveszik előlünk a munkát, ingyen kapnak mindent. Menjen… vissza oda, ahonnan jött, a büdös oláhokhoz…« Azóta is gondolkodom, mi rosszat tettem? Nem bántottam senkit, teszem a dolgom, dolgozom, itt fizetek adót évek óta a magyar államnak, melynek állampolgára vagyok.”

Az idézett beszámolót egy Erdélyből áttelepült nő tette közzé a Facebookon.

Tisztában vagyunk azzal, hogy egyáltalán, kire gondolt a miniszterelnök, amikor bevándorlóktól védené Magyarországot?

Tudjuk, hogy milyen körülmények között élnek minálunk a migránsok?

 

A további részletek a bevándorlóellenes hangulatkeltésről a friss Vasárnapi Hírekben olvashatók, "Ellenségnek nyilvánítva" címmel. A becslések, adatok, tények elemzéséhez szakértő segítségét kértük.

 

----------------------

Szavazzon!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!