Futótűzként terjedt a hír, hogy a Balaton melletti vendéglátóhelyekről tömegesen távoznak külföldre a dolgozók. Munkatársunk, Szabó Kata Balaton-parti őslakos vendéglőssel beszélgetett a helyzetről.

 
Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök vendéglő tulajdonosa - Fotó: Kállai Márton

 A Balatonnak nincs gazdája, pedig egységes stratégiára lenne szükség ahhoz, hogy a vendéglátás színvonala javulhasson. Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa szerint a megtisztulási folyamat már elindult, a jövőben nem terem babér a tó mellett azoknak, akik két hét alatt akarják megszedni magukat.


Most fog eljönni a várva várt megtisztulás? - tette fel a kérdést a beszélgetés során munkatársunk, Csapody Balázs pedig így válaszolt:

"– Igen, szerintem a balatoni gasztronómia rendszerváltozása most fog megtörténni. Most jutottunk el oda, hogy a helyi emberek, akiknek nem kell szállásra költeniük, olyan helyzetbe juthatnak, hogy ők üzemeltessék a strandbüféket, éttermeket. Ők hosszabb távon gondolkodhatnak, és így nyúlhat meg a szezon is. Annak végérvényesen véget kell vetni, hogy valaki két hónap alatt akarja megszedni magát."

Az interjúban, amely "Rendszerváltás a Balatonnál" címmel jelent meg, a tó környéki szálláshelyekről és a fogasról is szó esik, amelyről a vendéglős határozottan kijelenti: a világ egyik legjobb hala. Legalábbis az a fogas, amely a tóban fickándozott, mielőtt kifogták.

A teljes interjú a ma is kapható friss VH-ban jelent meg. 
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!