Nincs nyilvántartás – ebbe a tőmondatba sűríthető az a nyomozás, amit Hadházy Ákos folytatott, hogy kiderítse: mennyien válaszolták meg és küldték vissza a nemzeti konzultáció kérdőíveit.

 
Hadházy Ákos

Ennek érdekében az LMP-társelnök három helyszínt keresett fel (a betekintésre – utazással együtt – másfél órát biztosított a Miniszterelnöki Kabinetiroda). Először a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. egyik VIII. kerületi telephelyére látogatott el, ahol kiveszik a borítékokat a postáról érkező dobozokból, és elméletileg átvilágítják, hogy nincs-e bennük robbanószer.

A második menetben egy zuglói telephelyre tért be, ahol a konzultációs íveket és a visszaküldők adatait tartalmazó lapot válogatják szét. Aztán újra a VIII. kerület jött, ahol a Kopint Datorg Kft. irodájában a konzultációs ívek számítógépes feldolgozását végzik. Hadházy állítja: minden helyen hiába kérte a nyilvántartást, ilyennel sehol nem szolgáltak, illetve azt mondták: nem regisztrálják az íveket. Az LMP-s politikus úgy becsülte: összesen jó, ha 900 ezer ívet látott (már ha az volt a dobozokban, amiket nekik mutattak), noha a kormányzati kommunikáció szerint már 1,7 millió kitöltött kérdéssort kézbesített a posta. Azaz a kormány a valóság dupláját blöfföli, és korántsem olyan sikeres a gyűlöletkampánya.

(Krekó Péterrel készített interjúnkat, "Miért ne szóljak vissza?" címmel - és Kárpáti János összeállítása Soros György ellenkampányáról a november 25-i Vasárnapi Hírek 10. oldalán olvasható.)

Hadházy Ákossal szemben a hét végén pert helyezett kilátásba a Kormányzati Tájékoztatási Központ, az LMP társelnöke örömmel folytatná állításai bizonyítáát, ezért úgy reagált: "Bár feljelentenének"
A részletek:    

http://nepszava.hu/cikk/1146480-nemzeti-konzultacio---szamhaboru-szamok-tenyek-nelkul

http://www.atv.hu/belfold/20171126-beperelik-hadhazyt-ismet-reagalt/hirkereso

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/hadhazy-szeretne-ha-feljelentene-ot-a-kormany/331371/
 

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!