Rendkívül érdekes páros interjúra kérte munkatársunk, F. Tóth Benedek Hadházy Ákost és Juhász Pétert, az Orbán-rezsim korrupciós ügyei ellen leghatékonyabban harcoló két ellenzéki politikust.

 
VH, 2017. január 28.

A hosszú beszélgetésben érintik a mai ellenzéki politizálás fontos ügyeit. A teljes beszélgetés a január 28-án megjelent friss VH-ban olvasható, "Vörös vonalon innen és túl" címmel.

A címben említett "vörös vonalról" egebek mellett ezt olvashatják az interjúban:

"HADHÁZY: ...nyilvánvaló, hogy ha az Orbán-kormány pártjai 2018-ban 50 százaléknál többet kapnak, az közös ellenzéki felelősség. Amennyiben ez így lesz, én nem akarok országgyűlési képviselő maradni. Nem látnám értelmét. Annak viszont örülnék, ha minden ellenzéki párt vezetője megtenné ugyanezt a felajánlást.
JUHÁSZ: Én nem dobnám el a mentelmi jogomat, a képviselőséggel járó jogosítványokat és lehetőségeket. Abban egyetértek Hadházy Ákossal, hogy ez nem jelent garanciát a hatalomváltásra, de egy ilyen kormánnyal szemben minden lehetőséget meg kell ragadni, ami előrébb viszi az ügyeinket. Én a végsőkig folytatom a küzdelmet.
HADHÁZY: Nem azt mondtam, hogy nem politizálnék, csak nem a parlamentben..."

 

"Vannak közös céljaik, harcolnak a korrupció ellen, le akarják váltani az Orbán-kormányt. Mégis külön utakon járnak. Hadházy Ákos (1974) állatorvos, volt fideszes önkormányzati képviselő Szekszárdon, a trafikbotrány egyik leleplezője, a Fidesztől való távozása után az LMP-ben politizál, a párt társelnöke, országgyűlési képviselő. Juhász Péter (1971) aktivista, volt banki osztályvezető, a Kendermag Egyesület és az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű Facebook-csoport alapítója, az Együtt alelnöke és elnökaspiránsa, Budapesten V. kerületi képviselő."


Kulcsmondatok a beszélgetésből:
"Ennek a kormánynak mind a céljai, mind az eszközei megegyeznek egy bűnszövetkezetével."

"Az embereket zavarja a korrupció; a kormányt meg az, hogy ez zavarja az embereket."


F. Tóth Benedek teljes interjúja Hadházy Ákossal és Juhász Péterrel a január 28-i, friss VH-ban olvasható.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!