Orbán miatt vándorolnak el a magyarok - A Vasárnapi Hírek által rendelt legfrissebb Publicus-kutatás annak jár utána, miért és hányan mennének még külföldre dolgozni, és hogyan roncsolja az országot a munkaerőhiány.

 
Vasárnapi Hírek, 2017. június 17., 24. szám
Négyszer annyian teszik felelőssé Orbán Viktort és kormányát a kivándorlásért, mint a baloldali kabineteket – a Publicus Intézet legfrissebb kutatása szerint a fizetési viszonyok mellett leginkább a miniszterelnök okolható az exodusért.
Az ábrákat, az elemzéseket, adatokat, részleteket keresse itt, a teljes anyag  pedig a június 17-én Vasárnapi Hírekben jelent meg!


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2017. június 17-én megjelent számából:
 


Ősszel újra háború
A Brexit óta egyre jobban kötődnek a „maradó államok” polgárai az EU-hoz, példának okáért Magyarországon már az emberek 67 százaléka szereti az európai közösséget. Kérdés, hogy a népakarat mennyit számít a kormányfő uniós játszmájában – például menekültügyben. Orbán Viktort ugyanis nem maga a menekültkérdés zavarja, hanem az Európai Bizottság törekvése, ami mélyítené az EU integrációját, azaz több jogot adna a közösségnek és kevesebbet a tagállamoknak, magyarázza Harangozó Gábor. Az Európa Tanács MSZP-s delegáltja szerint az EB – abból az alapfeltevésből kiindulva, hogy a menekültválságot egyetlen uniós ország sem tudja önerejéből megoldani – épp a migráció kapcsán kívánt olyan jogköröket magához vonni, amelyek eddig a nemzeti kormányokat illették. Jó példa erre a menekültkvóta. Magyarán, Orbán Viktor a menekültkérdés kapcsán elsősorban saját mozgásterét védi, amit lépésről lépésre tágított az utóbbi nyolc évben.
Részletek, folytatás a friss Vasárnapi Hírek 5.oldalán 


Összefogás vagy számítás –
Miről szól valójában a plakátháború?


Hol áll a CEU? –
Az egyetemi rangsorok
jelentőségéről


A bukta üzenete –
Politika és foci együtt hasalt el Andorrában


Folytatásra készen
Jordán Tamás tovább igazgat


Kihívás és kiállás
Dés László, a bevállalós


Eljött az ő napjuk
Tudományos kutatások sora igazolja: okosabbak és boldogabbak
azok a gyerekek, akikkel sokat foglalkozik az édesapjuk is


Nincs hova kiülni
A Millenáris Park az utóbbi években „elvesztette közpark jellegét”, a lakók alig tudják használni, ugyanez a helyzet a beépülő Orczy-kerttel is.
Betonsivatagra emlékeztet a milliárdokból fejlesztett XIII. kerületi rakpart.
Egyre kevesebb az élhető hely a fővárosban.
Részletek a friss VH 12. oldalán 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!