Orosz mintára készül a civil szervezetek ellehetetlenítésének kormányzati terve.

Orbán Viktor tavaly megígérte, és már a jogalkotási tervben is megjelent: el akarják takarítani a totális hatalomgyakorlás útjából a nyílt társadalom ügyét szolgáló civil szervezeteket.
Soros György, a régi-új „közellenség” került a kormánypropaganda célkeresztjébe.
Munkatársaink cikke "Indul az állami civilvadászat" címmel itt olvasható.
A részletek a friss Vasárnapi Hírekben.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2017. január 7-én megjelent számából:Király István oldalai –
Exkluzív
részletek a nagy hatalmú kultúrpolitikus naplójából


Mi jön a madárinfluenza után?
– Szárnyas és emberi sorsok

 

Tabudöntő katolikusok –
Elég volt a Fidesz-féle keresztényiségből


A nézők is megőrülnek
Interjú Keresztes Tamás színésszel


Szigorúan személyes ajánlatok
Íróink kedvencei
 Betörés elnöki parancsra
A legmagasabb szintről érkezett a megrendelés – ezt állítja az amerikai hírszerzés vezetője, amikor feltárta a bizonyítékait arról, hogy Oroszország beavatkozott az amerikai elnökválasztási kampányba. A megrendelő tehát Vlagyimir Putyin, a kedvezményezett pedig Donald Trump. Az idei választások orosz befolyásolásától tartanak Németországban és Franciaországban is. 
A témáról részletesen a friss VH-ban írtunk.Verseny a robotokkal
A robotok a közeljövőben tényleg az emberek helyett dolgoznak, de vajon mi lesz a felszabaduló idővel?
A technológiai fejlődés által teremtett új kihívásokkal foglalkoznia kellene az emberiségnek, de még a sötétben tapogatózik.
Részletek a friss VH-ban
Gyilkol a fagy

Akár egyetlen éjszaka alatt is meghalhat valaki egy fűtetlen otthonban, pláne, ha az illető idős, beteg, mozgásképtelen, illetve a tragédiához hozzájárulhat a nagy mennyiségű alkoholfogyasztás is”, figyelmeztet Győri Péter, a Menhely Alapítvány kuratóriumának elnöke. Időzítése nem véletlen: brutális hideg közeleg, mínusz 20 fokon fagyhat be az ország. És bármilyen megdöbbentő, a kihűlő emberek kétharmada otthonában hal meg.
Ám a politikai és sajtófókusz általában az utcán élőkön van. Joggal – éppen pénteki lapzártánkkor találtak egy fővárosi benzinkút mellett egy halálra fagyott hajléktalant. Mintegy 15 ezer hajléktalant számol a statisztika, közülük 4 ezren tartózkodnak éjszakánként is az utcákon. A Menhely Alapítvány gondozószolgálata Pesten, a Máltai Szeretetszolgálaté pedig Budán járja a közterületeket és próbálnak minden hajléktalant melegedőbe „csalogatni”. Abban mindkét szervezet megegyezik, hogy „nem tud telt ház” lenni: ha a 400 fővárosi ágy betelik, akkor pluszmatracokat vetnek be – legrosszabb esetben egy szék mindenkinek jut a fűtött helyiségekben.
Cikkünk a friss vasárnapi Hírek 3. oldalán folytatódik  

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!