Donald Trump, akinek immár jár a Mr. President megszólítás, még az eskütétel helyszínén megkapta az atomkódot, és azon nyomban elindult – bulizni. Világossá tette ugyanis, a hétvége a szórakozásé. Nehezen indul hát minden idők legkevésbé alkalmasnak tartott elnökének hivatali ideje, és valószínűleg ugyanígy folytatódik: a nemzetbiztonsági szervek ugyanis vizsgálni kezdték a Trump-stáb és az orosz hivatalos szervek közti kapcsolatokat, köztük lehallgatott telefonbeszélgetéseket is. Azt már bizonyítottnak látják, hogy a Kreml Trump megválasztásáért dolgozott, ám ha bebizonyosodik, hogy az amerikai elnök emberei egyeztettek az oroszokkal, annak súlyos politikai következményei lehetnek.

 
Vasárnapi Hírek, 2017. január 21., 3. szám

A Vasárnapi Hírek ez évi 3. számának fő témája az egész világ sorsát meghatározó esemény:
Donald Trump pénteki hivatalba lépése, annak előzményei és a várható következmények.
Összeálltásunkban megtalálja:
Mi marad utána? - Frank Tibor történész értékeli Obama nyolc évét – Kövesdi Péter interjúja 
Nagykövet lecsavart hangerővel – Kőműves Anita Colleen Bell budapesti nagykövet tevékenységét elemzi
Trumputyin beköltözik – Kőműves Anita a marylandi egyetem professzorát, Sarah Oates professzort kérdezte Trump megválasztásának körülményeiről, a beiktatás után várható fejleményekről
Csakis az igazat? – cikkünk az álhírek szerepéről az Angela Merkelt és Hillary Clintont támadó kampányokban, és az álhírek kiszűrésének lehetőségeiről
Pánik helyett Halmai Katalin Brüsszelben készített interjút a VH számára Roland Freudensteinnel, az Európai Néppárthoz kötődő brüsszeli kutatóintézet, a Martens Központ politikai igazgatójával az EU és Trump Amerikája várható kapcsolatairól.
Publicisztikáink, elemzéseink:

Gál J. Zoltán: Eskü
Andor László: Washingtoni napló
Avar János: Trump elnök
Szatirikus rovatunk is ezzel a témával foglalkozik:
PINK: BYE-BYE, MR. PRESIDENT!A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2017. január 21-én megjelent számából:„Meg kell küzdeni” - VH-interjú Botka Lászlóval
Előválasztás helyett teljesítményméréssel választaná ki az egyéni baloldali jelölteket Botka László. Az MSZP miniszterelnök-jelöltjének szerepére e héten felkent szegedi polgármester az egységben és az összefogásban hisz, de Gyurcsány Ferencből nem kér. Botka László neve persze nem először kerül szóba mint potenciális kihívóé, ám most először állítja határozottan: „az én elszántságom nagyon erős”.
Interjúnk a 9. oldalon


Publicus-VH: Civilekkel a többség
Elismeri és fontosnak tartja a civil szervezetek működését a többség – ez derül ki lapunk közvélemény-kutatásából.
A válaszok azonban rávilágítanak arra is: a „civiltudatot” az utóbbi évek idegenellenességre építő kormányzati kommunikációja torzítja.


Kényszerpályamodell

Megint kiszúrtak a kísérleti nyúlnak használt
évfolyammal a szakgimnáziumokban


Krimi és dráma a könyvpiacon 
Sok kiadót ránthat magával az egyik legnagyobb könyvkereskedelmi szereplő, az Alexandra bedőlése.
Az általunk megkérdezett könyves ipari szereplők legtöbbjében azonban felmerült a gyanú: vajon nem színjáték-e mindez az ellehetetlenült cég tartozásainak elmismásolása, a megmaradt vagyon elmenekítése érdekében? 


Kéziratok magánélete

Kalandos a sorsuk
az írói hagyatékoknak


Kell a szemét is –

Állami lenyúlás
a hulladékiparban


Már tízezren az olimpia ellen -

Erősen indult január 19-én, csütörtökön a Momentum Mozgalom az aláírásgyűjtéssel.  Az őket támogató Kétfarkú Kutya Párt is összegyűjtött néhány óra alatt több millió forintot a plakátkampányra.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!