„Hasonló vagy még nagyobb viták minden expedíciónkban voltak, csak köztünk maradtak” – nyilatkozta lapunknak Kollár Zsolt, a Magyarok a Világ Nyolcezresein – Annapurna 2012 expedíció vezetője a csapat szombati hazaérkezésekor.

 
Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI

Emlékezetes: az expedíció sikertelenül zárult, egy hegymászó meghalt, és a bulvársajtó arról írt az egyik résztvevő blogbejegyzése nyomán, hogy a műlábbal mászó Erőss Zsoltot cserbenhagyták a társai. Kollár a botrányról szólva azt mondta: Földes András „kiblogolt” egy vitát, a bulvársajtó fölkapta és Mécs László – aki csak hétfőn érkezik haza – megsértődött ezen.

„Horváth Tibor halálát és a csúcs elmaradását nehezen dolgoztuk fel, ingerlékenyebb volt mindenki. Végül abban maradtunk: itthon, magunk között tisztázzuk a helyzetet. Fenn­tartom, amit korábban mondtam: folytatni akarjuk a sorozatot, amit eddig együtt vittünk sikerre. Ezzel együtt, mint minden hazatérésünk után, most is látok némi esélyt rá, hogy szétesik a csapat. Remélem, nem így lesz” – fogalmazott Kollár.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!