Gyors lefolyású, gyógyíthatatlan betegségben július 25-én elhunyt Horváth László újságíró, szerkesztő, könyv- és lapkiadó.

 
Horváth László - Fotó: Üveges Zsolt


A Geomédia kiadó és a Geoholding alapítója, a Népszavát és a Vasárnapi Híreket kiadó XXI. Század Média Kft. ügyvezető igazgatója, a Szabad Föld hetilap főszerkesztője 63 évet élt. Temetéséről később intézkednek.

Hetilapunk Facebook-oldalán főszerkesztőnk, Kertész Anna búcsúszavai olvashatók: ...""igazi apja volt annak a lapcsaládnak - köztük a Vasárnapi Híreknek -, amelyet létrehozott"...

A Népszava megbízott főszerkesztője, Horváth Gábor nekrológjában, amely a Népszava Online-on olvasható
 a kiváló újságírót, köztiszteletben álló lapkiadót méltatva kiemelte:

"A semmiből épített cégeket és teremtett mindig valami újat. Negyvennégy évet töltött az újságok világában, a rendszerváltás környékén már tapasztalt szakembernek számított. Nem ki tudja hogyan felhalmozott tőkének vagy pénzes külföldi partnereknek, hanem a környezet, a piaci igények ismeretének köszönhetően lett vállalkozó.
. . .
Édes gyermekének tekintette a csaknem másfél évtizede a tulajdonába került Szabad Földet, amelybe nem csak üzleti értelemben, de főszerkesztőként is új életet lehelt. Ugyanez volt a helyzet a Vasárnapi Hírekkel, amelynek készítését az utolsó hónapokig szoros figyelemmel követte.
. . .
A Népszabadság tavaly októberi bezárását követően személyes ügyének tekintette a Népszava megmentését és megújítását."
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!