Itt a Szabad Föld Kalendárium! - A kalendáriumok története több mint ötszáz évvel ezelőtt kezdődött Magyarországon.

 
Szabad Föld Kalendárium 2017.

Az 1850-es években példányszámuk már esztendőről esztendőre meghaladta a félmilliót, s a 19. század végén valamilyen kalendárium – a Biblia mellett – ott volt a legtöbb család polcán.

A Szabad Föld Kalendáriuma kezdettől fogva igen népszerű, és az utóbbi években egyre növekvő olvasótábora az élő bizonyítéka annak, hogy 2017-ben is van létjogosultsága egy színvonalas, olvasmányos évkönyvnek.

A napokban megjelent s már kapható a postán, az újságárusoknál a 2017-es Szabad Föld Kalendárium, a magyar vidék immár 72. évfolyamában járó családi hetilapjának évkönyve.

Egész évre kínálunk sok hasznos tudnivalót és izgalmas, érdekes olvasmányokat.

Igyekszünk forintokat is érő ötleteket adni a nélkülöző, sok gonddal küszködő családoknak, erősíteni az összetartozást, az egymás iránti bizalmat, a jövőbe vetett hitet.

A mi emberünk cím alatt hazánk különböző tájairól olyan személyiségeket mutatunk be, akik soha nem adják fel, s képesek lelkesíteni, magukkal ragadni másokat.

Kalendáriumunkban a nehezebb és a könnyedebb témák olyan ritmusban követik egymást, hogy végig lekössük az olvasó figyelmét. A hónapok témakörei között jól megfér egymás mellett a helyüket kereső kistelepülésekről és a pusztuló régészeti kincsekről, a hétköznapi szentekről és a diktátorfeleségekről, vagy a klímaváltozás természeti-társadalmi következményeiről és a kertek hasznáról szóló összeállítás.

Célunk az volt, hogy megtalálja olvasnivalóját minden korosztály, megleljék a nők, a férfiak, a gyerekek, a természet szerelmesei és az egészséges életmód hívei, az ország bármely részén élők, a falvak és a városok lakói, a tanyák népe.

Interjúinkban megszólal és véleményt mond a világról Béres Alexandra fitnesz világ- és Európa-bajnok, az egészséges életmód elkötelezettje, Birkás Márta, a Szent István Egyetem talajművelés-professzora, a 2016-os év agrárembere, ifjabb Csoóri Sándor népzenész, a hazai hangszeres népzenei mozgalom egyik elindítója, Molnár Géza Tisza-kutató, Nógrádi Zoltán mórahalmi és Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester, Szenti Tibor író, néprajzkutató, Venczel Vera színművésznő és mások.

Izgalmas olvasmányt kínálunk tehát egész évre, 256 oldalon. Ráadásként pedig sok rejtvényt, játékot – fődíjként egy elektromos kerékpárral és további értékes nyereményekkel!

DULAI SÁNDOR
A SZABAD FÖLD KALENDÁRIUM
FŐSZERKESZTŐJE

Címkék: Szabad Föld

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!