Legyőztük a francia konyhát

 
Forrás: a magyar csapat Facebook-oldala

A negyedik helyen végzett a magyar csapat a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Oron, a franciaországi Lyonban. Huszonnégy ország séfjei közül a Széll Tamás vezette magyarok úgy lettek negyedikek, hogy több „gasztronagyhatalmat” – köztük Franciaországot, Svédországot, Dániát és Japánt is – megelőztek, és alig 16 ponttal maradtak le a dobogóról.

A magyar csapat az öt különdíjból kettőt megnyert, az egyik – immár harmadik alkalommal – a legjobb promóciós plakát díja, illetve a Széll Tamás vezette csapatnak ítélték a legjobb hústálért járó különdíjat is. Széllék az első (vegán) fogás mellé a legendás francia Bresse-i csirkét készítették el tenger gyümölcseivel.

Magyarország mindössze harmadik alkalommal indult a versenyen, Széll Tamás negyedik helyezése ezért is különleges teljesítmény. (2013-ban Széll Tamás 10. lett, és tavaly megnyerte a Budapesten rendezett európai döntőt.)

Címkék: Bocuse, gasztronómia

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!