Itt a 2016-os Szabad Föld Kalendárium!

 
Itt a 2016-os Szabad Föld Kalendárium

A kalendáriumok története több mint ötszáz évvel ezelőtt kezdődött Magyarországon. Az 1850-es években példányszámuk már esztendőről esztendőre meghaladta a félmilliót, s a 19. század végén valamilyen kalendárium – a Biblia mellett – ott volt a legtöbb család polcán. A Szabad Föld Kalendáriuma kezdettől fogva igen népszerű, az utóbbi években folyamatosan növekvő olvasótábora az élő bizonyítéka annak, hogy 2016-ban is van létjogosultsága egy színvonalas, olvasmányos évkönyvnek. A napokban megjelent s már kapható a postán, az újságárusoknál a 2016-os Szabad Föld Kalendárium, a magyar vidék immár hetvenéves családi hetilapjának évkönyve.

Egész évre kínálunk sok hasznos tudnivalót és izgalmas, érdekes olvasmányokat. Igyekszünk forintokat is érő ötleteket adni a nélkülöző, sok gonddal küszködő családoknak, erősíteni az összetartozást, az egymás iránti bizalmat, a jövőbe vetett hitet. A mi emberünk cím alatt hazánk különböző tájairól olyan személyiségeket mutatunk be, akik soha nem adják fel, s képesek lelkesíteni, magukkal ragadni másokat.

Kalendáriumunkban a nehezebb és a könnyedebb témák olyan ritmusban követik egymást, hogy végig lekössük az olvasó figyelmét. A hónapok témakörei között jól megfér egymás mellett a magyar értékekről és a pletykáról, a híres feleségek nemes ügyeiről és a tabudöntögető szexológusokról vagy az időskor gondjairól, örömeiről és a gyógyító kertekről szóló összeállítás. S van természetesen sport és ezen belül foci is, hiszen 2016 a riói olimpia és az ezúttal már 24 csapatos labdarúgó Európa-bajnokság éve. Célunk az volt, hogy megtalálja olvasnivalóját minden korosztály, megleljék a nők, a férfiak, a gyerekek, a természet szerelmesei és az egészséges életmód hívei, az ország bármely részén élők, a falvak és a városok lakói, a tanyák népe. Interjúinkban megszólal és véleményt mond a világról Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató, Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Herczegh Anita négygyermekes édesanya, a köztársasági elnök felesége, Kunkovács László fotóművész, etnofotográfus, Monori Lili színművésznő, Ördög Nóra televíziós műsorvezető és mások. Izgalmas olvasmányt kínálunk tehát egész évre, 256 oldalon. Ráadásként pedig sok rejtvényt, játékot – kincset érő nyereményekkel, több millió forint értékben!

Dulai Sándor
a Szabad Föld Kalendárium
főszerkesztője

Címkék: Szabad Föld

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!