Tovább tart a vita az Árpád hídi metrómegálló – felújítás utáni – végleges nevéről, amibe most Tarlós István is beszállt. A főpolgármester azt mondta, hogy a Fővárosi Közgyűlés tárgyalni fog a 3-as metró felújított állomásainak nevéről, de szerinte túlzás lenne, ha a XIII. kerületi városközpont után az Árpád híd megállót is a néhai államfőről neveznék el.

 
Tarlós István - Fotó: Vörös Szilárd

A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy a városrész nevéne  megváltoztatása a XIII. kerület kérése volt, a Göncz Árpád- városközpont elnevezést a közgyűlés kormánypárti többsége is támogatta, emléket állítva a volt köztársasági elnöknek. (Az Árpád híd állomás a felújítás után épp azért viselné a Göncz Árpád-városközpont nevet, mert ez az érintett városrész hivatalos neve már 2016 szeptembere óta.) Tarlós hozzátette, hogy a volt államfő tiszteletére egykori, III. kerületi lakóhelyén emléktáblát, annak közelében pedig mellszobrot is állítottak.

Bayer Zsolt hétfőn beszélt arról, hogy ha átnevezik az Árpád híd metrómegállót Göncz Árpádvárosközpontra, és kikerül az új tábla, akkor „oda kell menni, és le kell verni”. Hozzá kapcsolódott Harrach Tamás, a Fidesz XIII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje, aki kifogásolta, hogy a baloldal „teleszórná Angyalföldet a saját hőseivel”.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!