Menesztette barátját Lázár János, mert elégedetlen vele – L. Simon László ugyanis a Miniszterelnökség vezetője szerint nem teljesített jól kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárként.

 
L. Simon László

Például nem halad megfelelő ütemben a Vár több százmilliárdos átépítése. Információink szerint valójában az verte ki a biztosítékot, hogy L. Simon kaparinthatta meg a lovasberényi kormányüdülőt: ráadásul fél áron, és egyedüli pályázóként. És a miniszterelnök is megelégelte, hogy előbb-utóbb az államtitkár minden ügye kipattan. A DK írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, hogy kiderüljön, valóban L. Simon vette-e meg a kormányüdülőt.

L. Simon az utóbbi években jobbnál jobb bizniszekkel dicsekedhet: 2015 végén 300 millióért vett állami földeket, fitneszedző felesége egy 34,4 hektáros természetvédelmi területet nyert el a földalapkezelő földárverésén. Ugyanakkor került már kellemetlen helyzetbe is és „kapzsiságáért” kapott megrovást főnökeitől: tavaly nyáron derült ki, hogy olyan barackmagot árult egyik cége, amelyről azt állították, hogy rákgyógyító hatású, erre azonban nem volt bizonyíték.

L. Simon úgy védekezett: egy barackmagot sem adtak el, mert nem működött a barackmagtörő gépük, ráadásul a cég a feleségéé, neki semmi köze hozzá. Ezt állította az L. Simon Borászat néven működő üzletéről és 13 szobás panziójáról is. Tavaly miniszterhelyettesből L. Simont államtitkárrá fokozták le.

 

Simicska-bástya reped
Németh Lászlóné is távozik július 1-től, Lázár szerint saját elhatározásából nyugdíjba vonul. Azonban a pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár távozásának vélhetően köze van a Spéder-ügyhöz is. Ezzel az utolsó, Simicska Lajoshoz köthető kormánytag is távozik a politikai központból.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!