A Központi Nyomozó Főügyészség pénteken megnevezte a vesztegetési ügy három legújabb gyanúsítottját, valamint elárulta, hogy a gyanús meccsek közé került a 2008. november 9-i Siófok–Zalaegerszeg bajnoki is, amelyet a vendégek nyertek 4-1-re.

Ennek a mérkőzésnek már a tavaszi „visszavágója” (Zalaegerszeg–Siófok 5-3) is szerepelt a listán, T. Richárd – aki jelenleg is a Balaton-partiak keretéhez tartozik – neve pedig éppen ez utóbbi mérkőzés manipulálása kapcsán merült fel. Rajta kívül K. Norbertet és H. Gyulát hallgatták ki a nyomozók, a gyanú pedig a „szokásos”, vagyis, hogy egy bizonyos összeg (jelen esetben 10-10 ezer euró) fejében csapatuk legalább kétgólos vereségére kellett játszaniuk. Ha igazak a vádak, a bűnszervezet irányítói semmit sem bíztak a véletlenre: a három évvel ezelőtti találkozón szereplő siófoki védősor valamennyi tagjának neve felbukkant már a bundaügyben.

A mérkőzés összefoglalóját, a Siófok bekapott góljait nézve az ember két dolgot tehet: vagy rávágja, hogy itt tényleg nem stimmel valami, ennyire senki nem lehet ügyetlen, vagy – és ez se túl örömteli – elintézi az egészet annyival, hogy ilyen a magyar foci… „Olyan óvódás gólokat kaptunk, amilyenekre a mostani NB I-ből csak a Siófok képes” – nyilatkozta a sportnapilapnak a lefújást követően Détári Lajos vezetőedző, akit a következő forduló után menesztettek az együttes éléről.

Helyét Aczél Zoltán vette át. Ha a siófokiakkal kapcsolatos gyanú később beigazolódik, talán az is kiderül, hogy Détárinak igaza volt-e, mikor azt mondta: erre csak az akkori Siófok volt képes. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!