Az angol labdarúgó-szövetség (FA) „átnyúlt” Fabio Capello szövetségi kapitány feje fölött és megfosztotta a válogatott csapatkapitányi tisztségétől John Terryt. A Chelsea futballistája a vád szerint októberben, a QPR elleni mérkőzésén rasszista szavakkal sértegette Anton Ferdinandot.

 
Thierry Henry első Premier League-gólját lőtte visszatérése óta – összességében már 175 angol élvonalbeli találatnál jár

Az ügyben várhatóan júliusban születik ítélet, Capello pedig korábban azt hangoztatta, addig csapatkapitányként számít a 31 éves védőre, akit megillet az ártatlanság vélelme. Angol sajtóértesülések szerint a szabadságát töltő olasz tréner dühösen fogadta az FA döntését. Capello két éve még maga volt kénytelen elvenni a karszalagot Terrytől, akiről akkor kiderült, hogy csapattársa, Wayne Bridge barátnőjével csalta meg feleségét. A csapatkapitány akkor épp Anton Ferdinand bátyja, Rio lett, aki ezúttal bejelentette: többé nem tart igényt a posztra és nem hajlandó kezet fogni Terryvel a Chelsea és a Manchester United vasárnapi rangadója előtt. A „kézfogásos” mellékszálat az élet megoldotta, Terry ugyanis megsérült, így nem lép pályára délután, az angol válogatott azonban alighanem ismét balhés időszak elé néz.

Négy nyeretlen meccs után újra győzött az Arsenal: a végül három gólig jutó Robin van Persie már a második percben előnyhöz juttatta az Ágyúsokat, akik meg sem álltak hét találatig. Az utolsót, a 93. percben Thierry Henry szerezte.

Megszűnt a hármas holtverseny a Bundesliga tabellájának élén, a listavezető trióból ugyanis csak a Dortmund tudott nyerni. A hat szombati találkozóból egyébként öt döntetlennel zárult.

Olaszor­szágban a zord időjárás miatt képtelenség az esti órákban meccset rendezni, így a forduló összes találkozóját vasárnap délután játsszák le.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!