Mialatt a játékosok és a szurkolók minden idegszálukkal a labdarúgó Európa-bajnokságra figyelnek, az ügynökök igyekeznek nyélbe ütni a nyár legnagyobb üzleteit. A Chelsea már rögvest az átigazolási időszak kezdetén alaposan feladta a leckét a többieknek, a Lille belga csatáráért, Eden Hazardért ugyanis nem kevesebb, mint 40 millió eurót fizettek.

Könnyen lehet azonban, hogy a Kékek maguk döntik majd meg ezt a rekordot, a hírek szerint ugyanis közel vannak a megegyezéshez a Portó gólvágójával, a brazil Hulkkal is, akinek vételára 50 millió euró lehet. Van is kit pótolni a BL-győztes csapat támadógépezetében, Didier Drogba ugyanis kitart korábbi elhatározásánál és távozik. Angol lapértesülések szerint a kínai Sanghaj Senhua csapatát az elefántcsontparti csatár által kért igencsak magas fizetés sem riasztja el. Nagy valószínűséggel elhagyja a Chelsea-t honfitársa, Salomon Kalou is, akit először a Liverpoollal hoztak hírbe, de szerepel többek között az Arsenal és a Schalke kívánságlistáján is. Az Ágyúsok, úgy néz ki, nem bírják orosz légiós nélkül, a fél éve a Zenitet erősítő Arsavin helyett az Eb-n brillírozó Dzagojevet szemelték ki maguknak. Nagyot fordult közben a világ Harry Redknappel, akit Fabio Capello lemondása után a többség az angol válogatott kispad legfőbb várományosaként emlegetett. Abból se lett semmi, sőt a Tottenham alaposan elrontotta a szezon végét, lemaradt a BL-ről, Redknappet pedig a héten kirúgták. Ezt még talán valahogy megemésztik a drukkerek, azt azonban vélhetően nehezebben viselnék, ha Gareth Bale és Luka Modric is elhagyná a klubot. Bale-ért a Barcelona állítólag 40 millió eurót is kész fizetni, míg Modric kapcsán egyelőre a Manchester United érdeklődése tűnik a legkomolyabbnak. Az MU-nál egyelőre a japán Kagava érkezése már biztos, de megkörnyékezték dortmundos klubtársát, a lengyel Lewan­dowskit is.

A Chelsea-nél és a Barcelonánál legalább a kispadon nincsenek már kérdőjelek: előbbinél Roberto di Matteo, utóbbinál pedig Tito Vilanova írt alá a napokban két évre szóló szerződést. „Tudom, hogy folyamatosan összehasonlításnak leszek kitéve, de nem azért jöttem, hogy bárkivel versenyezzek” – ezek természetesen Vilanova szavai, aki a futballtörténelem egyik legnehezebb örökét veszi át a sikert sikerre halmozó Guardiolától. A londoniaknál az idény közben beugró di Matteo esetében pedig bebizonyosodott, hogy azért egy BL- és egy FA Kupa-győzelem után még Roman Abramovics sem „mer” elküldeni senkit.

A Real Madrid az interes Maicónra vetette ki a hálóját, ám a királyi klubnál a jelek szerint csak akkor lehetséges bármiféle igazolás, ha sikerül megválni az évi 3,6 millió eurót kereső Lassana Diarrától, valamint Kakától, aki Madridban csak árnyéka régi önmagának. B-tervként a Real pénz helyett Diarrát és Gagót ajánlotta fel az Internek, de a milánóiak, bár átadólistára tették Maicónt, egyelőre hallani sem akarnak a cseréről.

Az utóbbi években a legnagyobb pénzeket mozgató Manchester City a hírek szerint a Tevez, Dzeko, Adebayor, Santa Cruz négyesből bárkit kész elengedni. Konkrét ajánlatról egyelőre Dzeko kapcsán számoltak be: a bosnyák támadót mintegy 30 millió euróért vinné a Bayern München. Mindezt azért, hogy „legyen hely” a célkeresztjükbe került Robin van Persie-nek, a Premier League gólkirályának. Ha van Persie az utolsó Eb csoportmeccsén sem tesz csodát és a hollandok kiesnek, a tulajdonos Manszur sejk talán az árból is tud valamicskét alkudni…

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!