A harmadik helyen kiemelt Viktorija Azarenka nyerte Ausztrál Opent, miután a szombati fináléban 6:3 6:0-ra legyőzte az orosz Marija Sarapovát. Azarenka élete első Grand Slam-döntőjét játszotta, és ha már ott volt, esélyt sem adott Sarapovának, ezzel első fehérorosz teniszezőként nyert egyéniben Grand Slam-tornát (párosban Natalija Zvereva és Max Mirnyij is diadalmaskodott már).

Győzelmével ráadásul hétfőtől Azarenka vezeti majd a világranglistát is. A 22 éves fehérorosz teniszezőnő 2005-ben a rangsorban jelenleg 259. Szávay Ágnessel párosban nyerte a Roland Garrost és a wimbledoni tornát a juniorok között.

A férfiak döntőjét vasárnap 9:30-tól a címvédő Novak Djokovics és Rafael Nadal vívja, akik ezzel zsinórban a harmadik GS-döntőben mérkőznek meg egymással. Tavaly Wimbledonban és a US Openen is Djokovics nyert, aki tavaly hat fináléból hatszor győzte le spanyol riválisát. Djokovics az ötödik, Nadal a tizenegyedik Grand Slam-trófeájára hajt, utóbbi ezzel beérné a legendás svéd Björn Borgot az örökrangsor harmadik helyén.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!