Kedden pótolták a decemberről elhalasztott Chelsea–Manchester United rangadót a Premier League-ben. A találkozót a Kékek nyerték 2-1-re, aminek saját szurkolóikon kívül az Arsenal hívei örültek a legjobban. A listavezető MU veresége után ugyanis az Ágyúsok szombaton egy pontra zárkózhattak volna, azonban kulcsjátékosaik hiányában a Sunderland legyőzése is megoldhatatlan feladatnak bizonyult.

 
Philipp Lahm beadását szeretné megakadályozni a hannoveri Christian Schulz (fotó: Johannes Eisele, AFP)

A Bundesliga éllovasa, a Dortmund ellenben továbbra sem hajlandó botlani. A fekete-sárgák a Kölnt győzték le a forduló pénteki nyitómeccsén. Egyre távolodik azonban a dobogó a Bayern Münchentől. A címvédő a múlt heti, dortmundiak elleni hazai vereség után ezúttal a Hannovertől kapott ki 3-1-re. Ráadásul a két bajnoki kudarc között szerdán a Német Kupából is kiestek a bajorok, így nem csoda, hogy nem csak a szurkolók között került szóba Louis van Gaal tréner menesztése.

Az edzőcserén már decemberben átesett, kiesés elől menekülő Stuttgart közben folytatta a Hajnal Tamás érkezése óta tartó szárnyalását. Válogatott középpályásunk kezdőként lépett pályára és a Schalke legyőzésében is fontos szerepe volt: lövését Höwedes a tizenhatoson belül kézzel blokkolta, amiért a védő piros lapot, a stuttgar­tiak pedig tizenegyest kaptak, amelyből meg is szerezték a győztes gólt.

Spanyolországban a Barca–Real üldözőversenyben amúgy is hétpontos hátrányban lévő madridiak egy időre kénytelenek nélkülözni legjobbjuk, Cristiano Ronaldo játékát. A Lionel Messihez hasonlóan 26 forduló alatt 27 gólt elérő portugál a csütörtöki, Málaga elleni 7-0-s siker alkalmával sérült meg, nem is akárhogyan: a 77. percben, miközben megszerezte harmadik találatát, a szintén a labdára startoló csapattársa, Adebayor rúgta meg. Az idényben korábban valamennyi találkozót végigjátszó Ronaldónak a hírek szerint körülbelül két hetet kell kihagynia.

 

Bundesliga, 25. forduló

Dortmund–Köln 1-0
Nürnberg–St. Pauli5–0
Hannover–Bayern3-1
Mönchengladbach–Hoffenheim2–0
Frankfurt–Kaiserslautern3–0
Stuttgart–Schalke1–0
Leverkusen–Wolfsburg3–0

vasárnap

Freiburg–Bremen
Hamburg–Mainz

Premier League, 29. forduló:

Birmingham–West Bronwich1–3
Arsenal–Sunderland0–0
Bolton–Aston Villa3–2
Fulham–Blackburn3–2
Newcastle–Everton1–2
West Ham–Stoke3–0
Manchester City–Wigan1–0

vasárnap

Liverpool–Manchester United
Wolverhampton–Tottenham

hétfő

Blackpool-Chelsea

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!