Nagyszerű főpróbát tartottak a nemzetközi kupákban érdekelt angol csapatok a jövő heti Bajnokok Ligája-, illetve Európa Liga-rajt előtt. A londoni BL-alakulatok nem erőltették meg magukat, az Arsenal és a Chelsea is egygólos győzelmet aratott.

 
A müncheni Gomez négyet vágott a Freiburgnak

A manchesteri klubok viszont alaposan kitettek magukért: a City Agüero mesterhármasával múlta felül a Wigant, a Bolton otthonában 5-0-ra diadalmaskodó United színeiben pedig Rooney jegyzett három találatot. Győzött az EL-ben induló Tottenham és a Stoke City is, utóbbi együttes Liverpool elleni diadala talán a nap egyetlen meglepetése. Ma végre újra játszhat a hárommeccses eltiltását letöltő, és a sérüléséből felépülő Gera Zoltán, aki a Norwich ellen mutatkozhat be régi-új klubjában, a West Bromwichban.

A Bayern Münchent erősítő Mario Gomeznek már az első négy fordulóban szerzett négy góljával sem lett volna oka a szégyenkezésre, de szombaton a Freiburg ellen rögtön megduplázta találatainak számát. A bajorok kiütéses, 7-0-s győzelmet arattak, amivel a tabella élére álltak. Hatalmas meglepetésre a másodosztály tavalyi aranyérmese, a Hertha nyerte a bajnokok csatáját, miután idegenben 2-1-re felülmúlta a Bundesliga-címvédő Dortmundot. Felemás napot zártak a magyar légiósok, akikben ezúttal csak az volt a közös, hogy mindketten a második félidő közepén léptek pályára. Hajnal Tamás gólpasszal vette ki a részét a stuttgartiak Hannover felett aratott 3-0-s diadalából, Stieber Zoltánnak viszont nem sok oka volt az örömre: a magyar támadó 2-0-s Hoffenheim-vezetésnél állt be a Mainzba, amely a lefújásig még két gólt kapott.

A spanyol bajnokságban hiába vezetett két góllal a Barcelona, végül csak döntetlent ért el a Sociedad otthonában. Lapzártánkkor, félidőben a Real Madrid 1-1-re állt a vendég Getafe ellen.

 

 

Bundesliga, 5. forduló

Bayern-Freiburg 7-0 (3-0)
Dortmund-Hertha 1-2 (0-0)
Mönchengladbach-Kasierslautern 1-0 (0-0)
Mainz-Hoffenheim 0-4 (0-2)
Stuttgart-Hannover 3-0 (1-0)
Werder-Hamburg 2-0 (0-0)


pénteken játszották:

Augsburg-Leverkusen 1-4 (1-2)


vasárnap játsszák:

Köln-Nürnberg 15:30
Wolfsburg-Schalke 17:30

Premier League, 4. forduló:

Arsenal–Swansea 1–0 (1-0)
Everton–Aston Villa 1–0 (1-0)
Manchester City–Wigan 3–0 (1-0)
Stoke City–Liverpool 1–0 (1-0)
Sunderland–Chelsea 1–2 (0-1)
Wolverhampton–Tottenham 0–2 (0-0)
Bolton–Manchester United 0–5 (0-3)

vasárnap játsszák:

Norwich–West Bronwich 14:30
Fulham–Blackburn 17:00

Hétfőn játsszák:

Queens Park Rangers–Newcastle 21:00

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!