A vádirat szerint nem csak a 2009-ben rendezett Debrecen–Fiorentina BL-se­lej­te­zőt bundázták meg, hanem a 2008-ban a Young Boys elleni UEFA-kupa-meccset, utóbbin állítólag 50 ezer eurón osztoztak a beavatott debreceni futballisták – mondta a Népszavának adott interjúban a nemzetközi bundabotrány felgöngyölítését végző bochumi bíróság szóvivője.

A szóvivő szerint „megközelítőleg minden védőjátékos” érintett lehet. Herczeg András, a Debrecen akkori edzője abban bízik, hogy tévedés történt, és a csalók nem mondtak igazat.

Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője lapunknak elmondta, hogy az MLSZ minden segítséget megadott és megad a nyomozóhatóságoknak, ha kérik. Borbély úgy tudja, hogy magyar vádlottja nincs az ügynek. Vagyis azt, hogy magyar focista kapott-e pénzt, még senki nem bizonyította. Itthon a Nemzeti Nyomozóiroda nyomoz az ügyben.

A DVSC-TEVA honlapján megjelent nyilatkozat szerint Róka Géza klubigazgató sem kapott hivatalos információt az európai szövetségtől. Róka Géza hangsúlyozta: bizonyított tényekről nem lehet beszélni, egyelőre csak a bírósági eljárást megelőző vádiratra történik hivatkozás. – Amennyiben mégis bebizonyosodna, hogy bármely debreceni játékos érintett a mérkőzések manipulálásában, abban az esetben a klub azonnal megszakítana minden kapcsolatot a labdarúgóval – mondta a klubigazgató.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!