A Magyar Labdarúgó Szövetség a korábbi évekkel ellentétben decemberre hozott előre két „tavaszi” fordulót, de a jelek szerint erről az égieket elfelejtette értesíteni. A játékosok a múlt héten még felvették a kesztyűt a tél ellen, de a mostani hétvégére kiírt 17. fordulót a pályák használhatatlansága miatt már muszáj volt elhalasztani.

 
Az Everton a végjátékban egyenlített Londonban

Nemcsak nálunk okoz gondot a zord időjárás, elmaradt többek között a Manchester United blackpooli fellépése is, a helyieknek így továbbra is várniuk kell, hogy negyven év után újra vendégül láthassák a Vörös Ördögöket. A listavezető ezúttal tehát pihent, vagyis a Chelsea és az Arsenal előtt ott volt az esély, hogy az élre törjenek.

Mindkét üldöző feladata megoldhatónak tűnt, hisz egyaránt rossz formában lévő csapatokat láttak vendégül. Az Ágyúsok, ha kissé nehezen is, de hozták a kötelezőt, Nasri duplájának köszönhetően ugyanis 2-1-re legyőzték a Fulhamet. A vendégeknél Gera Zoltánon semmi sem múlt, kilencven percen át aktívan játszott, és több veszélyes lövése is volt. Hiába vezetett viszont a 42. perctől Drogba tizenegyesével a Terryt újra soraiban tudó Chelsea, az Everton a 86. percben egy fejes góllal egyenlített, így a Kékek kezéből újabb nagyon fontos két pont csúszott ki. Ancelotti gárdája ezzel már négy forduló óta nyeretlen, amire 2007 szeptembere óta nem volt példa a klub háza táján. A tabella élén így az Arsenalt találjuk, igaz, az MU-nak riválisainál eggyel kevesebb meccse van.

A Bundesligában a dobogós helyen állók közül egyedül a Mainz lépett pályára tegnap. A szezon meglepetéscsapatában Szalai Ádám kezdőként az 57. percig volt pályán, és bár ekkor még 1-1 volt az állás, a házigazda Frankfurt végül egy kései büntetővel megnyerte a mérkőzést.

Ezúttal Olaszországban is fagyos a hangulat, de nem elsősorban a hideg időjárás, hanem a játékosok sztrájkfenyegetése miatt. A futballisták szakszervezete a köztük és klubjaik közti szerződések számukra kedvezőtlen módosítása miatt készül bojkottálni a jövő heti fordulót. A labdarúgók nem utasíthatnának vissza minden ajánlatot, csak azért, hogy megvárják kontraktusuk lejártát, hogy aztán ingyen távozhassanak. Egy kisebb szünet mindenesetre a címvédő Internek könnyen lehet, hogy jót tenne. A tavasszal Európa csúcsára jutó kék-feketék még pénteken kaptak ki 3-1-re a Laziótól.

 Bundesliga, 15. forduló:

VfB Stuttgart–1899 Hoffenheim1-1 (1-1)
Wolfsburg–Bremen 0-0
Et Frankfurt–Mainz 05 2-1 (1-1)
M.gladbach–Hannover 1-2 (1-0)
Freiburg–Hamburg 1-0 (1-0)
Schalke–Bayern München 2-0 (0-0)

pénteken játszották:

St. Pauli–Kaiserslautern 1-0 (0-0)

vasárnap:

Leverkusen–1. FC Köln 15:30 ó
Nürnberg–Dortmund 17:30 ó

 Premier League, 16. forduló:

Arsenal–Fulham 2-1 (1-1)
Birmingham–Tottenham 1-1 (0-1)
Blackburn–Wolverhampton 3-0 (2-0)
Chelsea–Everton 1-1 (1-0)
Manchester C.–Bolton 1-0 (1-0)
Wigan–Stoke 2-2 (2-2)
Blackpool-Man. Un. halasztva.

Vasárnap:

West Brom–Newcastle 14:30 ó
Sunderland–West Ham 17:00 ó

Hétfő:

Liverpool–Aston Willa 14:30 ó

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!