Ha egy oda-visszavágós párharc első mérkőzését az idegenben játszó csapat nyeri, hajlamosak vagyunk azt gondolni, a továbbjutás kérdése eldőlt. A szerdai, 0-1-es végeredményt hozó Chelsea–Manchester United Bajnokok Ligája-negyeddöntő után most mégis kénytelenek vagyunk nyitottnak tekinteni a négy közé jutás kérdését.

 
Torres (Chelsea) 46 milló euró, tíz mérkőzés, nulla gól

Egyrészt az idei kiírásban a címvédő Internek már sikerült hazai veresége ellenére továbblépnie, másrészt, ha a két angol klub csatáját is lefutottnak vélnénk, az azt jelentené, hogy már semmiféle izgalom nem vár ránk a jövő heti visszavágókon. A Tottenhamet 4-0-ra kiütő Real Madrid, a Sahtar ellen 5-1-re diadalmaskodó Barcelona, valamint az Intert idegenben 5-2-re felülmúló Schalke ugyanis fél lábbal már az elődöntőben érezheti magát.

A keddi ütközet előtt tegnap könnyűnek ígérkező összecsapás várt mindkét félre a Premier League-ben. Az MU Berbatov és Valencia góljaival nyert 2-0-ra a Gera Zoltánt a 68. perctől soraiban tudó Fulham ellen. A Chelsea a sereghajtó Wigan ellen nyert Malouda 67. percben szerzett góljával

A „nagyok” közül a spanyol pontvadászat éllovasa, a Barcelona van a legkedvezőbb helyzetben, hiszen a katalánok az előző hétvégén nyolcpontosra növelték előnyüket a Real Madriddal szemben. A két sztáralakulat jövő szombaton bajnoki rangadót vív egymással, de a többnyire kuriózumnak számító El Clásico ezúttal minden bizonnyal csak egy négy mérkőzésből álló sorozat első állomása lesz. Ami biztos: a bajnokit négy nappal a Király Kupa döntője követi, de a hétközi eredményeket figyelembe véve már az április végi, illetve május eleji, BL-elődöntős párharc is borítékolható.

 

Gera elvágyik Angliából

A hosszú évek óta a ködös Albionban focizó Gera Zoltán körül igencsak nagy párafelhő alakult ki az elmúlt időszakban: hiába az egyik legkiválóbb magyar játékos, a Fulhamnél az edzőcserét követően igencsak háttérbe szorult és sokszor még a kispadra sem jelölik. Ezt unta meg a magyar válogatott kapitánya, aki a Hetek hetilapnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy ha nyáron lejár a szerződése, elhagyná Angliát, hogy új környezetben próbálja ki magát ismét. Azt is megemlítette, hogy legszívesebben Spanyolországban, Olaszországban, vagy a német bajnokságban szerepelne. Úgy érzi, hogy ereje teljében van, és még sok szép év vár rá, és nem fél az új kihívásoktól. Meglepő, hogy hanyagolása ellenére a klub menedzsere mégis igényt tartana rá, ez azonban, egyre inkább úgy tűnik, csak „beetetés” a klub részéről.

 

PREMIER LEAGUE, 32. FORDULÓ

Wolverhampton–Everton 0-3 (0-3)
Blackburn–Birmingham 1-1 (1-1)
Bolton–West Ham 3-0 (2-0)
Chelsea–Wigan 1-0 (0-0)
Manchester United–Fulham 2-0 (2-0)
Sunderland–West Brom 2-3 (2-1)
Tottenham–Stoke 3-2 (3-2)

vasárnap:

Blackpool–Arsenal 14.30
Aston Villa–Newcastle 17.00

hétfőn:

Liverpool–Manchester City 20.00

Bundesliga, 30. forduló

Nürnberg–Bayern München 1-1 (0-1)
Hamburger SV–Borussia Dortmund 1-1 (1-0)
Schalke–Wolfsburg 1-0 (0-0)
Hannover–Mainz 2-0 (1-0)
Freiburg–Hoffenheim 3-2 (1-2)
Stuttgart–Kaiserslautern 2-4 (2-1)

vasárnap

Mönchengladbach–1. FC Köln 15:30
Leverkusen–St. Pauli 17:30

Pénteken játszották:

Eintracht Frankfurt–Werder Bremen 1-1 (0-0)

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!