„Huszonhat érmet szerezni bármilyen versenyen óriási dolog” – kezdte lapunknak Kiss László szövetségi kapitány, amikor a debreceni úszó Európa-bajnokság eredményeinek valódi értékéről kérdeztük. Az igazi kérdés az, mindez mire lehet elég az olimpián.

Négy éve Pekingben Cseh László három ezüstérme jelentette a magyar éremkollekciót, a szövetségi kapitány szerint ezt most két szempontból is felülmúlhatjuk. „Legalább 4-5 éremesélyes versenyzőnk van, ráadásul ezúttal aranyérmet is szerezhetünk.

Cseh László és Hosszú Katinka több számban, Gyurta Dániel pedig 200 mellen érhet oda a dobogóra. Bízom továbbá Kis Gergőben és Jakabos Zsuzsában is, és akkor még nem is említettem az igazán fiatalokat. Mindannyiuktól kár volna csodát várni, de a döntőbe jutást is nagyon meg kell becsülni. Az igazán jó hír viszont az, hogy ebben a csapatban még legalább két, sőt talán három olimpia is van” – nyilatkozta Kiss László.

Június elsején lezárult a váltók kvalifikációs időszaka, de a sorrendekre még két hetet várni kell. A kapitány úgy kalkulál, hogy a hatból legalább öt váltónk ott lehet Londonban (a női 4x100-as vegyesváltó indulása kérdéses), így optimális esetben akár 28 fős is lehet a magyar úszóválogatott. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!