Szombaton véget ért Czink Melinda wimbledoni menetelése, miután két nagyszerű győzelmet követően a legjobb 32 között 6:2 7:6-ra kikapott a 20. helyen kiemelt kínai Peng Su-ajtól. A magyar teniszező bátran kezdte a mérkőzést, ennek ellenére az első szettben nem sok esélye volt a játszmát ki nem kényszerített hiba nélkül letudó ellenfelével szemben.

 
Czink Melinda ismét visszatért

A második szett már kedvezőbben alakult, Czinknek 4:2-es vezetésnél három bréklabdája, majd 5:3-nál két játszmalabdája is volt, Peng azonban mindet hárította. A hajrában többször is jól jött volna a kétes eseteknél perdöntőnek számító „sólyomszem”, csakhogy a találkozónak otthont adó 18-as pályán nincs lehetőség a technikai segítség igénybevételére, a vitás szituá­ciókban pedig úgy tűnt, a bíró döntései Czink Melindát sújtják. A második szett végül rövidítésben dőlt el, ahol Peng harmadik meccslabdáját kihasználva tett pontot az összecsapás végére.

Czink egész hetes teljesítménye ezzel együtt is több mint dicséretes, hiszen a közelmúltban sérülései miatt több hónapot kellett kihagynia. Ezalatt a 262. helyig csúszott vissza a világranglistán, így csak az úgynevezett „védett ranglista” szabálynak köszönhette, hogy szerencsét próbálhatott a világ legpatinásabb teniszversenyén. A szabály értelmében a hosszú időt kihagyó versenyzők visszatérésük után a sérülésüket megelőző helyezésüknek megfelelően nyolc kiemelt tornán, köztük egy Grand Slam-viadalon is elindulhatnak. A magyar teniszező választása Wimbledonra esett, és bár sokan féltették a füves borítástól, az első fordulóban a nap meglepetését szerezve alig több mint egy óra alatt 6:3 6:4-re legyőzte a 10. helyen kiemelt ausztrál Stosurt. A második körben sem ő volt az esélyes, ám a fehérorosz Jakimovát is sikerült két játszmában búcsúztatnia. Mostani szereplésével legalább 100 helyet léphet előre a ranglistán, így közel kerülhet ahhoz, hogy ismét alanyi jogon kvalifikálja magát a legrangosabb tornákra.

Címkék: korrupció, korrupció

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!