Tíz érem megszerzése a hivatalos cél – derült ki a hétfőtől vasárnapig tartó debreceni úszó Európa-bajnokság sajtótájékoztatóján. Kiss László szövetségi kapitány egy hete lapunknak adott nyilatkozatában egy fokkal tovább merészkedett, amikor azt mondta, megismételhetőnek tartja a 2010-es budapesti eredményt (13 érem).

És valóban, végignézve az utóbbi években a kontinens egyik legerősebb válogatottjává váló, ezúttal 34 fős magyar csapaton, a kétszámjegyű éremtermés egyáltalán nem túlzó várakozás. Két évvel ezelőtti aranyérmeseink közül Cseh László ezúttal 200 és 400 vegyes mellett 200 pillangón is indul, Hosszú Katinka tavasszal kirobbanó formát mutatott, Gyurta Dániel pedig három éve veretlen 200 mellen. Mellettük bízhatunk a régóta biztos pontnak számító Jakabos Zsuzsannában vagy Kis Gergőben, de számíthatunk a fiatalok, Kapás Boglárka, Bernek Péter és Biczó Bence berobbanására is.

Az előfutamok minden nap 9.30-kor kezdődnek, a középdöntőket és döntőket pedig 17 és 19 óra között rendezik.

A legbiztatóbbnak a csütörtöki program tűnik, amikor három olyan finálé is lesz, ahol magyar a címvédő, ráadásul aznap csap össze 200 pillangón Cseh László és Biczó Bence – az országos bajnokságon utóbbi győzött egy századdal. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!