A labdarúgó szövetség illetékesei már a tegnapi Debrecen-Pécs mérkőzés kezdetére érmekkel és a serleggel érkeztek, és hamar kiderült, mindezt nem is feleslegesen tették, hiszen a Loki már a szünetben 3-0-ra vezetett. A hajdúságiak végül 4-0-val
ünnepelték fennállásuk hatodik bajnoki címét.

 
Az ünneplés alatt Coulibaly és aalgériai zászló is előkerült

A legnagyobb üdvrivalgás a 80. percben tört ki, amikor a tavaszi idényben először pályára lépett Dombi Tibor. A 38 éves játékos mind a hat debreceni aranycsapatnak tagja volt, amit rajta kívül csak Bernáth Csaba mondhat el magáról. 

Ha a Debrecen a presztízst tartja szem előtt, akkor a hátralévő két fordulóban sem engedhet ki, jó esélye van ugyanis veretlenül zárni a szezont. Ez utoljára 1966-ban sikerült magyar klubnak, méghozzá a Vasasnak. Annak a Va­­sas­nak, amely most már biztosan a má­­sodosztályban szerepel jövőre. Az angyalföldiektől a héten vonták le a Haris Mehmedagic jogosulatlan játéka miatti két pontot, ráadásul pénteken kikaptak Pakson. A Pápa és a Kaposvár szombaton be is tudta biztosítani bennmaradását.

 

Még egy pályán töltötték meg a lelátókat a drukkerek, azonban ez már korántsem a csapatok idei szereplésének szólt. Az Újpest és a Ferencváros rangadóját ezúttal nem kísérték balhék (igaz, a második félidő elején néhány percig állt a játék a bedobált pirotechnikai eszközök miatt), ami egyrészt örvendetes, de azért leszűrhető belőle, hogy mindenféle tét nélkül mérkőzött meg egymással a két, némi jóindulattal a középmezőnyhöz tartozó klub. Sajnos a meccs színvonala is megfelelő volt a tabellán elfoglalt helyezéseknek, az 1-1-es végeredménynek pedig inkább a házigazda lila-fehérek örülhetnek. Az FTC a vezető gól után megduplázhatta volna előnyét, ám kimaradtak a helyzetek, ami a 83. percben – egy vitatható újpesti tizenegyes után – meg is bosszulta magát.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!