Annyi balszerencsés fordulat és elmaradt mérkőzés után egészségesen és motiváltan készül Erdei Zsolt a március 30-án, szombaton kezdődő monacói profi bokszgálára, amelyen négy öklöző lép a szorítóba.

 
Erdei Zsolt nagyon készül

Ez lesz az „elődöntő”, a két párból a győztesek júliusban lépnek a kötelek közé az egymillió dolláros díjért, amelyen végül 60-40 százalékos arányban osztoznak. „Zsolt már több mint nyolc hete régi edzőjével, Fritz Sdunekkel készül Hamburgban. Keményen dolgozik, megállás nélkül, egyre növekvő menetszámmal három edzőpartnert váltogat. Nagyon jó hangulatban van, alig várja, hogy ismét megmérettesse magát” – mondta a VH-nak Pálfai Károly, „Madár” itthoni menedzsere.

Erdei az egyik legsikeresebb és legkedveltebb magyar bunyós, aki két súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett. Profi pályafutása során megnyerte mind a 33 eddigi mérkőzését. Sdunek mesterről köztudott, hogy kiváló edző, tanítványai közé tartoztak korábban a Klicsko fivérek is.

A Monte-Carlóba kedden nemzetközi sajtótájékoztatón mutatják be a gála négy résztvevőjét. A sorsolás eredménye már ismert, Erdei az orosz Gyenisz Gracsov ellen száll ringbe, a másik ágon a Dominikában született amerikai Rodriguez és az argentin Maderna csap össze. Erdei ellenfele a kick-boxtól és thai-boksztól pártolt át az ökölvíváshoz. Kick-boxban például 2005-ben Szegeden világbajnoki címet szerzett. Ha a statisztikáknak hinni lehet, ökölvívóként eddig egyetlen veresége van. Azt nyilatkozta, tiszteli Erdei tudását, de most a pontozásos győzelemmel sem érné be.

Címkék: Erdei Zsolt, boksz, sport

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!