Dzsudzsák Balázs tegnap délután végre tétmérkőzésen is bemutatkozott az Anzsi Mahacskala gárdájában. Válogatott szélsőnk kezdőként 60 percet töltött a pályán a Tom Tomszk ellen 2-0-ra megnyert meccsen. Játékán érezhető volt a hosszú szünet, és láthatóan nem volt boldog, amikor lecserélték.

 
Isten hozott, Balázs!

Egy találkozóból ugyan messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, de az már most látszik, hogy Dzsudzsáknak koránt sincs bérelt helye az együttesben, annál is inkább, mert az összecsapás előtt mutatták be a dagesztániak legújabb szerzeményét, a Chelsea-től 15 millió euróért igazolt Zsirkovot, akinek szintén a bal oldal a felségterülete. Győzelmével az Anzsi negyedik helyre jött fel a tabellán.

A legnívósabb bajnokságok közül elsőként Németországban intettek búcsút a nyárnak, a pénteki Dortmund–Ham­burg mérkőzéssel ugyanis elrajtolt a Bundesliga 2011/12-es idénye. A címvédő dortmundiak tavaly egyetlen hazai vereségüket éppen a nyitó fordulóban szenvedték el, ezúttal azonban nem ragadtak be a rajtnál, ugyanis magabiztosan, 3-1-re felülmúlták a vendégeket. Szombaton egykori csapata, a Schalke ellen kellett bizonyítania Hajnal Tamásnak, aki az eredményes tavaszi kölcsönjátéka után immár végérvényesen a Stuttgart labdarúgója. Úgy tűnik, a válogatott középpályásnak sikerült átmentenie formáját az új idényre, hiszen a 3-0-ra megnyert találkozó első két gólja egyaránt az ő pontrúgása után született. A bajnoki trónra visszavágyó, és ennek megfelelően a holtidényben magasan a legtöbb pénzt költő Bayern München ma a Mönchengladbach ellen mutatkozik be. Szintén vasárnap debütál a „legmagyarabb” német együttes, a Mainz. Arra, hogy a tavalyi év meglepetéscsapatánál összeálljon a Stieber–Szalai csatárduó, Szalai Ádám vártnál nehezebben gyógyuló sérülése miatt várni kell ugyan, a nyáron 1,5 millió euróért szerződtetett Stieber Zoltán viszont vélhetően pályára lép a Lever­kusen ellen.

Tegnap, a pekingi olimpiáról jól ismert Madárfészek Stadionban rendezték az Olasz Szuperkupa döntőjét, ahol a bajnok Milan hátrányból fordítva győzte le 2-1-re a kupagyőztes Intert. Nem ez lesz azonban az egyetlen városi derbi a hétvégén, a Community Shield ma délutáni fináléjában ugyanis a Manchester United és Manchester City találkozik egymással. A két rivális nem csak az angol Szuperkupáért, hanem Wesley Sneijderért is harcban áll egymással. Már-már úgy tűnt, az Inter holland középpályása a Unitedben köt ki, ám a City a hírek szerint jócskán rálicitált a Vörös Ördögökre. A Premier League jövő hétvégén rajtol. A Gera Zoltánt három év után újra, Fülöp Mártont pedig tegnap óta soraiban tudó, West Brom a címvédő MU-t fogadja.

 

Bundesliga, I. forduló

Augsburg-Freiburg 2-2 (0-0)
Hannover-Hoffenheim 2-1 (2-1)
Köln-Wolfsburg 0-3 (0-1)
Stuttgart-Schalke 3-0 (1-0)
Werder-Kaiserslautern 2-0 (0-0)
Hertha-Nürnberg 0-1 (0-0)

Pénteken játszották:

Dortmund-Hamburg 3-1 (2-0)

ma játsszák:

Mainz-Leverkusen 15:30
Bayern-Mönchengladbach 17:30

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!