Négy fordulót követően elküldött sportigazgatóból, letartóztatott – majd szabadlábra helyezett – tulajdonosból, kirúgott edzőből, valamint távozó ügyvezetőből egyet-egyet már fel tud mutatni az Újpest labdarúgócsapata, szerzett pontból, vagy rúgott gólból azonban egyet sem.

  <h1>Komjáti András</h1>-
  <h1>Mészöly Géza</h1>-

Komjáti András

- – Kép 1/2

A pocsék rajt ellenére a többség meglepődött, hogy éppen Mészöly Géza lett az idei szezon első menesztett trénere. A nem éppen megtisztelő posztnak ugyanis voltak más esélyesei is, hisz a lila-fehéreken kívül a Zalaegerszeg, a Haladás, a Vasas, vagy épp a Ferencváros háza táján sem lehetnek elégedettek a rajttal.

Az NB I-ben tavaly a 7. fordulóig kellett várni az első edzőcserére, ekkor Urbányi István munkáját köszönték meg a Kecskemétnél. Két évvel ezelőtt Csertői Aurél és a Haladás útjai váltak el elsőként, szintén a 7. körben, míg 2008-ban a mostanihoz hasonlóan a 4. (Disztl László – FC Fehérvár), 2007-ben pedig az 5. forduló (Mészáros Ferenc – Tatabánya) hozta el az első trénerváltást. Mielőtt azt hinnénk, hogy a négy találkozót követő menesztés rekord gyorsaságú, érdemes egy pillantást vetni a 2006/07-es idényre, amelyben ekkorra már három kispad is gazdát cserélt. Hiába kezdte a szezont akkor győzelemmel a címvédő Debrecen, a második körben elért döntetlen után – és főként a Rabotnicski elleni BL-kiesés miatt – felmondtak Supka Attilának. Az az idény Sopronban sikerült a legkaotikusabbra, ott négyen próbálhattak szerencsét a keret élén. Selymes Tibor két meccs után távozott, majd az 5. forduló után visszatért, hogy aztán nemsoká újra menesszék. A Sopron ennek ellenére elkerülte a kiesést, csakúgy, mint az Urbán Flóriántól a 4. kört követően megváló REAC.

Utoljára a 2007/08-as szezonban fordult elő, hogy négy mérkőzést követően egynél több csapat is nulla ponttal állt.Tatabányán akkor öt, míg Pakson kilenc forduló után küldték el az edzőt. Az újpestiek legutóbb az 1988/89-es bajnokságban vettek a mostanihoz hasonló, gyenge rajtot. A klub elöljárói akkor sem voltak sokkal türelmesebbek, Göröcs János vezetőedzőnek az 5. forduló után kellett távoznia. A lila-fehérek bizonyára most is elfogadnák az akkori forgatókönyvet, a Göröcs helyére érkező Varga István ugyanis abban az évben a 9. helyig, a következő idényben pedig egyenesen a bajnoki címig vezette az akkor még Újpesti Dózsa néven szereplő csapatot. Könnyen lehet azonban, hogy másképp kísért majd a múlt, hiszen tizenhárom éve az Újpest után a Vasasnál került sor a következő edzőcserére, amely együttesnek, illetve Komjáti Andrásnak, a tavaszi megmentőnek ez idő tájt sem áll túl jól a szénája.

Lapzár­ta­kor a Nemzeti Sport Online tényként kezelte, hogy Komjátinak csapata győri veresége után felmondanak.

A vezetőedző lapunk érdeklődésére el­mondta, hivatalosan még nem tájékoztatták.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!