Óriási esélyt szalasztott el szombat este a Győri ETO: Pintér Attila együttese abban a tudatban lépett pályára az Üllői úton, hogy ha nyer, 24 forduló után pontszámban beéri az emberemlékezet óta listavezető Debrecent. Sőt, mivel a bajnokság befejezéséig nem az egymás elleni mérleg vagy a gólkülönbség, hanem a győzelmek száma rangsorol, a Győr akár a tabella élén is zárhatta volna a napot.

 
Marko Simic (balra) és Völgyi Dániel küzd a labdáért a kimondottan jó iramú Fradi–Győr meccsen

A debreceniek még délután játszottak 0-0-t a Paks vendégeként, ezzel négy forduló alatt harmadszor értek el döntetlent, így félő volt, hogy nap végére elfogy az előnyük. A Loki az első fordulóban 5-2-re verte a Vasast, amivel rögtön a tabella élére is állt, a vezetést pedig azóta egy pillanatra sem engedte ki a kezéből. Sokáig úgy tűnt, szombaton mégis le kell mondania az első helyről, hiszen az ETO kétszer is vezetést szerzett a Fradi ellen, de a hazaiak mindkétszer egyenlítettek.

A honi viszonylatban magas színvonalú találkozón a 15. percben Nikola Trajkovics egy remek kiugratás után juttatta előnybe a vendégeket, amire hat perccel később Beliczky Gergő válaszolt. A 21 éves csatár Jovanovics okos passzát lőtte az ötös sarkáról a győriek hálójába. A „viszontválasz” még gyorsabban érkezett, Vla­dimir Djordjevics három perc elteltével egy szöglet után bombázott a léc alá.

A rendkívül mozgalmas első játékrész után kicsit visszaesett a tempó, már-már úgy tűnt, nem változik az eredmény, de a mérkőzés tartogatott még egy fordulatot: a 78. percben a győri kapus, Szasa Sztevanovics a levegőbe ütötte Simic emelését, a labda azonban vészjóslóan hullott lefelé. Sztevanovics megpróbált feltápászkodni, ám – miközben Busai nyújtott lábbal repült felé – végül a saját kapujába ütötte a labdát.

Hatalmas lépést tett a bennmaradás felé a Pápa, amely a 88. percben Seye góljával győzte le a Haladást. Ennél is jobban kicentizte győzelmét a Siófok, amely a 91. és 95. percben szerzett gólokkal fordított. Ezzel folytatódott a Balaton-partiak nagyszerű tavaszi sorozata, így nekik már aligha lesznek kiesési gondjaik. Nem úgy a Vasasnak és az Újpestnek.

A két fővárosi alakulat ma próbálhat meg javítani helyzetén.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!