Az idén nyáron az angol Manchester City nyerte a fegyverkezési versenyt, több mint 92 millió eurót költöttek új játékosokra. Nem sokkal marad le a francia FC Paris Saint-Germain (86 millió), illetve az olasz Juventus (76 millió).

 
Eto’o már a Mahacskala öltözőjében barátkozik új csapattársával, Roberto Carlosszal

A franciáknak Javier Pastoréért kellett a legtöbbet fizetni (43 millió euró). Az argentin csodagyerek a Palermótól igazolt Párizsba, a következő öt évben évi négymillió eurót keres majd. Az üzlettel megdőlt a francia átigazolási csúcs is.

A legtöbbet, 45 millió eurót szintén argentinért fizették ki a nyáron. A 23 éves Sergio Agüerót a Manchester City szerezte meg az Atlético Madridtól. A bajnoki címről álmodozó kék-fehérek Nasrit is elcsábították. Az Arsenaltól távozó francia középpályás négy évre írt alá, 24 millió fontért. A Real Madrid visszavett a tempóból és csupán 55 millió eurót költött. Az összeg nagy részét, 30 millió eurót a portugál Benficának tették le Fábio Coentrão játékjogáért. Az egyik legtehetségesebb fiatal európai szélsőhátvédnek tartott Coentrão ügynöke ugyanaz a Jorge Mendes, aki többek között José Mourinho és Cristiano Ronaldo ügyeit is intézi. Búcsúzók is vannak Madridban: a spanyol Marca értesülései szerint a Real három labdarúgója, Fernando Gago, Lassana Diarra és Pedro León is az angol élvonalba tart. A Barcelona, csakúgy, mint Fàbregast, Alexis Sánchezt is 29 millióért vette meg. Az Udinesét elhagyó dél-amerikai játékos 2016-ig írt alá.

Alaposan felkavarta a futballvilágot Samuel Eto’o Dagesztánba szerződése. Dzsudzsák Balázs klubja, az Anzsi vásárolta meg Eto’ót az Intertől. A milánóiakat a 25 millió eurós átigazolási díj, míg a kameruni támadót az idényenként garantált 20 és fél milliós fizetés győzte meg. Eto’o a világ legjobban kereső labdarúgója lett.

(Á. D.)

 

Az öt legdrágább nyári igazolás(euróban)

Kun Agüero (ATM-Man. City )45 millió
Javier Pastore (Palermo-FC PSG) 43 millió
Falcao (Porto-ATM) 40 millió
Fábio Coentrão (Benfica-Real Madrid) 30 millió
Cesc Fàbregas (Arsenal-FC Barcelona )29 millió

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!