Másfél hónappal a rossz emlékű amerikai túra után ismét megmérkőzött egymással a Ferencváros és a Vasas. A nem túlzottan eseménydús első félidő hajrájában a zöld-fehérek jutottak előnyhöz. Pölöskey Péter a 44. percben betört a tizenhatoson belülre, ahol Takács Zoltán teljesen szabályosan szerelte.

 
Küzdelembôl több volt, mint játékból. Végül Kulcsár Dávid (jobbra) örülhetett győzelemnek egykori csapata, a Vasas ellen

Egy valaki volt, aki ezt nem így látta, méghozzá Andó-Szabó Sándor játékvezető – más kérdés, hogy ő az egyetlen, akinek ebben az esetben számít a véleménye. A megítélt büntetőt a „sértett” váltotta gólra. Érdekesség, hogy a februári detroiti tornán a végül 2-1-re nyerő Fradi ugyancsak Pölöskey góljával szerzett vezetést. A mostani gól ráadásul nemcsak vezető, hanem egyben győztes találat is volt, hiszen a Vasasnak ugyan voltak helyzetei, gólt nem tudott szerezni. A Fradi utoljára október 22-én, az Újpest ellen (3-0) nyert hazai pályán, ami még akkor is meglehetősen régnek tűnik, ha tudjuk, hogy közben volt egy több mint három hónapos szünet. A találkozót az előzetes tervekhez képest két és fél órával korábban játszották, hogy a ferencvárosi drukkereknek legyen idejük kiérni Dabasra, ahol a női kézicsapat KEK-elődöntőt játszott az orosz Volgográddal.

Bár Szucsánszkiék meccse csak lapzártánk után ért véget, nem nagy merészség kijelenteni, hogy utóbbi mérkőzésen jobban szórakoztak a nézők…

Összesen öt zöld-fehér csapat lépett pályára szombaton, de az FTC-n kívül csak a Győr hagyta el győztesen a pályát. A győriek 2-0-s sikerükkel a ZTE sírját ásták még mélyebbre – amennyiben ez még lehetséges volt egyáltalán. Az ETO azok után, hogy a többség még néhány héttel ezelőtt sem számolt vele bajnokesélyesként, most zsinórban negyedik mérkőzésén gyűjtötte be a három pontot és már csak egy pontra van a tabellán a listavezető Debrecentől. A hajdúságiak ma délután Újpestre látogatnak, a forduló rangadóján pedig a harmadik Videoton a negyedik Honvédot fogadja.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!