Távozna jelenlegi csapatából Gera Zoltán, a Fulham labdarúgója és Huszti Szabolcs, a Zenit középpályása is. Távoznának, ha engednék. De mind az angolok, mind az oroszok ragaszkodnak a jobbára csak csereként pályára lépő magyarokhoz. Pedig kérőből nincs hiány, hiszen Gerát angol, német, görög és olasz csapatok is szívesen látnák a csapatukban. Legutóbb a Sampdoria tett konkrét ajánlatot a magyar válogatott csapatkapitányáért.

Mark Hughes, az angolok menedzsere azonban valamiért foggal-kö­röm­mel ragaszkodik Gerához. Pedig a bajnokságban elvétve szánt szerepet a támadó középpályásnak, aki tavaly élete szezonját futotta. Egészen a döntőig masírozott a Fulhammel az Európa-Ligában, amit végül az Atletico Madrid nyert, de a 68-szoros válogatott Gera fontos gólokat lőtt, félig-meddig a hátán vitte a csapatot. A Fulham akkori edzője, Roy Hodgson a szezon végén a Liverpoolhoz szerződött és a helyére érkező Mark Hughes eddig nem Gerával képzelte el a kezdő tizenegyet. Márpedig ő játszani szeretne, hogy értékes tagja lehessen a magyar válogatottnak. Huszti Szabolcs, a Zenit középpályása is a több játéklehetőség miatt távozna Oroszországból. Helyzete szinte ugyanolyan, mint Geráé. Husztit nemrégiben német első osztályú csapatok is vitték volna, de a magyar játékos meggyőzte Luciano Spalletti vezetőedzőt a csapat dubai edzőtáborában mutatott teljesítményével, így az olasz szakvezető meg akarja őt tartani.

Mindkét labdarúgó ügyeit Filipovics Vladan játékosmenedzser intézi, aki szerint, ha a klubok nem akarják őket elengedni, akkor nincs más választásuk, mint küzdeni a csapatba kerülésért.

– Huszti Szabolcsnak és Gera Zol­tánnak is élő szerződése van a klub­já­val. Ez esetben hiába érdeklődik irántuk bármely csapat, bármely bajnokságból, ha a klubok nem akarják elengedni őket, akkor maradniuk kell. Amíg nem érkezik egy visszautasíthatatlan ajánlat valamelyikőjükért, addig nem valószínű, hogy klubbot váltanak.

Huszti esete egy kicsit más, hiszen a dubai edzőtábor előtt a Zenit talán hajlott volna a kölcsönadásra, de úgy fest, Szabolcsnak sikerül meggyőznie Spallettit arról, hogy érdemes rá számítani. Ez akár még jól is elsülhet.

Az átigazolási időszak holnap éjfélkor lezárul, addig minden megtörténhet.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!