A magyar női kézilabda-válogatott jövő kedden Szlovénia elleni szereplésével megkezdi részvételét a dán–norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon. A csapat a múlt héten megnyerte a Telenor-kupát, a győzelmet azonban beárnyékolta Görbicz Anita sérülése.

Kiválása jelentősen rontja a csapat esélyeit, de a cél így is a csoportból való továbbjutás.

Mint később kiderült, Görbiczet műteni kell, így nem tarthat társaival a kontinensviadalra. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány lapunknak elmondta: három fiatal irányító, Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó és Temes Bernadett pótolhatja a megsérült Görbiczet, nehezíti azonban a feladatot, hogy vele átlövő poszton is számoltak.

A Magyar Kézilabda Szövetség az első nyolc hely megszerzését tűzte ki célul az Európa-bajnokságon. Mátéfi Eszter szerint csak a helyszínen derül ki, hogy mire lesz képes a csapat. Pálinger Katalin csapatkapitány úgy gondolja, az első két meccsen sok minden eldőlhet. A kapus szerint különösen fontos lehet a második, franciák elleni mérkőzés. „Ha őket meg tudnánk verni, akkor bármilyen szép eredményt el lehet érni” – mondta Pálinger a Vasárnapi Híreknek.

Az Európa-bajnokságon való jó szereplésnek több előnye van. Az első három ugyanis kvalifikálja magát a jövő évi brazíliai világbajnokságra, míg a győztes egyenes ágon jut ki a 2012-es londoni olimpiára.

Nemzeti csapatunk hétfő hajnalban indul Lillehammerbe, ahol kedden Szlovéniával, szerdán Franciaországgal, pénteken pedig Norvégia válogatottjával csapnak össze.

Címkék: korrupció, korrupció

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!