Az olasz Giuseppe Rossival tárgyal a Barcelona, de a Villareal a Barca ajánlatánál egyelőre 10 millió euróval többet kér.

A csatár „ára” a transfermarkt.de adatbázis szerint 25 millió euró, a Villareal 30-at kér, a Barca 20-at adna. Ha a Rossi-üzlet kudarcba fullad, a katalánok további kiszemeltjei a csatárposztra: a Sahtarból Willian, illetve az Udineséből Alexis Sánchez. Utóbbit a La Gazzetta dello Sport az idény játékosának választotta a Serie A-ban. Sánchez már megállapodott a katalánokkal, most az Udinesen a sor, akik 30 millió eurót és Bojan játékjogát (12 millió) kérik cserébe. Távozók is lesznek Barcelonában a nyáron: Keitát, valamint Thiagót az Atlético Madrid vinné, sőt Bojan Krkicért is bejelentkeztek. Az ősi rivális Real Madridhoz Coentrao (Benfica, 16,5 millió euróra taksálják) érkezhet, ám a Benfica most a királyiak feljelentését fontolgatja, amiért azok „megengedhetetlenül agresszívan” ostromolták a még több mint fél éves élő szerződéssel rendelkező játékost. José Mourinho megtartja Kakát (akiért az Inter, a Juve, a Chelsea és a Man. City is bejelentkezett) és Benzemát, valamint leigazolná Agüerót (45 millió, Atlético Madrid), akit több élcsapat, köztük a Chelsea is kiszemelt.

A Vörös Ördögöknél a távozók listájára került Neville, és van der Sar mellett Anderson, Carrick és Gibson is. Paul Scholes 36 évesen jelentette be visszavonulását, edzősködni szeretne. A goal.com elemzője szerint pedig 70 százalék az esélye, hogy az idén 20 góllal záró Berbatov igent mond a Bayern München ajánlatára. A Man U kiszemeltjei a nyárra: De Gea (kapus, Atlético Madrid, 18 millió font) Jack Rodwell (Everton, 25 millió), Luka Modric (Tottenham, 25 millió), Wesley Sneijder (Inter, 35 millió) és Daniele De Rossi (AS Roma, 12 millió). A BBC Sports információi szerint orvosi vizsgálaton a MU-nál járt Phil Jones, a Blackburn Rovers 19 éves középhátvédje. A 17 millió fontos átigazolást várhatóan a jövő héten jelentik be.

Didier Drogba mindenképpen távozni szeretne a Chelsea-től. Az elefántcsontparti játékos már a klub vezetőit is megkérte, engedjék elmenni. A csapatból kiszoruló 33 éves támadót állítólag 10 millió fontért viheti a városi rivális Tottenham, bár egyes hírek szerint a Real Madridot is érdekeli Drogba.

Ami a magyarokat illeti Dzsudzsák Balázs átigazolása mindent visz.

A bajnok Videoton (a portugál Paulo Sousa után) megszerezte az Espanyol másodedzőjét, a katalán Joan Carrillot. A Vidinél Andre Alves eladása a téma. A magyar és a lengyel bajnok a 27 éves brazil támadóról tárgyal, ám a Wisla 1 millió eurónál nem adna többet érte a fehérváriaknak. Távozik viszont Farkas Balázs csapatkapitány. A rutinos kapussal, Sebők Zsolttal, a csupán egy éve szerződtetett Bojan Djordjiccsal és egy másik légióssal, Damir Milanoviccsal sem számol jövőre Sousa mester. Ugyanakkor Alvesen kívül több más játékos neve is szóba került, mint akiket eladhatnak, például Elekről, Liptákról és Lázárról is röpködtek a pletykák.

Az U21-es válogatott Simon Ádám (Haladás) az olasz Palermóhoz igazolt. A 21 éves középpályással már korábban megállapodott az olasz kupában idén döntős szicíliai együttes, de az öt évre szóló szerződés aláírásával várni kellett az orvosi vizsgálatokig. Az átigazolás anyagi részletei egyelőre titkosak, de olasz újságírók 700 ezer euró körüli összegről beszélnek.

Sajtóhírek szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskemét szóban már megegyezett a horvát Hajduk Splittel Foxi Kethevoama eladásáról, akiért 400 ezer eurót kaphat a magyar csapat.

Á.D.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!