„Mindenhol az élen szeretnénk végezni, de tudjuk, hogy egy-két rossz meccs és oda az egész szezon!” – nyilatkozta néhány hete Arséne Wenger, amikor csapata, az Arsenal még négy trófea megszerzéséért is versenyben volt. Azóta túl vagyunk azokon a bizonyos rossz meccseken, és a három kupasorozattól is búcsúzó gárda már csak a bajnokság megnyerésében bízhat.

 

A szombati játéknapon aztán a londoniak még közelebb kerültek ahhoz, hogy a negyedik székről is lecsúszván a padlón találják magukat. Az Ágyúsok ugyan kétgólos hátrányból döntetlenre mentették a WBA elleni idegenbeli találkozót, de a nagy rivális Manchester United Berbatov 88. percben szerzett igen szerencsés góljával legyűrte a vendég Boltont, így növelte előnyét a tabella élén. Ha nincs a bolgár támadó idénybeli huszadik találata, a mai Chelsea–Manchester City rangadó győztese akár merészebb álmokat is szövögethetett volna, így azonban az összecsapás tétje sokkal inkább a harmadik hely.

Az elmúlt hónap másik nagy vesztese kétségkívül a Bayern München. Nem elég, hogy a legsikeresebb német klub ezúttal üres kézzel zárja a szezont, könnyen lehet, hogy a szurkolóknak jövőre nem kell a keddihez hasonló BL-kieséstől tartaniuk, kedvenceik ugyanis jelen állás szerint csak az Európa Ligában próbálhatnának szerencsét. A tegnapi napon is sokáig úgy tűnt, tovább folytatódik a bajorok mélyrepülése, de a 88. perc nekik is szerencsét hozott, és Ribéry gólja végül 2-1-es győzelmet ért a házigazda Freiburg ellen. Így, bár a Hannover is győzött, továbbra is csak 2 pontra van a müncheniektől a még Bajnokok Ligája-indulást jelentő harmadik hely.

 

PREMIER LEAGUE, 30. FORDULÓ

Aston Villa–Wolverhampton 0-1 (0-1)
Blackburn–Blackpool 2-2 (0-2)
Manchester United–Bolton 1-0 (0-0)
Stoke City–Newcastle United 4-0 (1-0)
West Bromwich–Arsenal 2-2 (1-0)
Wigan–Birmingham 2-1 (1-1)
Tottenham–West Ham United 0-0 (0-0)
Everton–Fulham 2-1 (1-0)

Vasárnap:

Sunderland–Liverpool 14.30
Chelsea–Man. City 17.00

 

Bundesliga, 27. forduló

Borussia Dortmund–1. FSV Mainz 1-1 (1-0)
Hamburger SV–1. FC Köln6-2 (4-0)
Eintracht Frankfurt–FC St. Pauli2-1 (1-1)
Freiburg–Bayern München1-2 (1-1)
Hannover–Hoffenheim2-0 (1-0)
Nürnberg–Werder Bremen1-3 (1-1)

Pénteken

Mönchengladbach–1. FC Kaiserslautern0-1 (0-0)

Vasárnap

Bayer Leverkusen–FC Schalke15.30
Stuttgart–VfL Wolfsburg15.30

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!