Legkevésbé a játék volt a középpontban a héten az angol labdarúgás berkein belül és ez – sajnos – nem volt másként szombaton sem. Fabio Capello szövetségi kapitány lemondása és a lehetséges utód helyett immár mindenki Luis Suárez és Patrice Evra elmaradt kézfogásáról beszél.

 
Evra (balra) és Suárez története aligha ért véget szombaton

A történet az októberi Liverpool–Manchester United találkozón kezdődött, ahol Suárez állítólag negrónak (spanyolul feketének) nevezte Patrice Evrát, amiért decemberben az angol szövetség (FA) nyolc meccsre eltiltotta. Az amúgy mesztic származású uruguayi csatár (akinek nagyapja ráadásul fekete) a kezdetektől fogva dühösen visszautasította a vádakat, a két együttes szombati mérkőzése előtt pedig, mikor Evra nyújtotta felé a kezét, Suárez rá sem nézett. Mikor a francia megpróbálta megragadni a karját, azonnal elrántotta a sajátját. Suárez értelemszerűen ezek után nem lett a manchesteriek kedvence, az ő kézfogása elől Rio Ferdinand tért ki, a közönség pedig végig hangos füttyszóval illette minden egyes labdaérintését. A találkozó lefújása után Evra is „odaszúrt”, hiszen épp az uruguayi előtt ünnepelte széles mozdulatokkal csapata 2-1-es győzelmét (képünkön). Ja, igen, mert a meccset Rooney duplájával a United nyerte, ezzel visszavágott a liverpooliaknak a két héttel ezelőtti FA Kupa-vereségért, valamint egy ponttal átvette a vezetést a tabellán a csak vasárnap pályára lépő Manchester City előtt. A vendégek szépítő gólját éppen Suárez szerezte, akit Sir Alex Ferguson a lefújás után a Liverpool szégyenének nevezett.

Thierry Henry egykori klubjánál, az Arsenalnál eltöltött másfél hónapos kölcsönjátékának történetét viszont talán Hollywoodban sem írhatták volna szebbre: a francia csatár már januári „újra debütálásakor” is győztes gólt szerzett, és ugyanígy tett szombaton is (a 91. percben), amikor utoljára lépett pályára bajnokin az Ágyúsoknál. Az Arsenal győzelmével feljött a tabella negyedik helyére, megelőzve az Evertontól vereséget szenvedő Chelsea-t. Rangadónak indult, de nagyon egyoldalú lett a Tottenham–Newcastle összecsapás, ahol a hazaiak már alig több mint fél óra után 4-0-ra vezettek. Nem véletlen, hogy Capello megüresedett székére a legesélyesebbnek az idén szárnyaló Tottenham menedzserét, Harry Redknappet tartják, akit egyébként néhány órával az olasz szövetségi kapitány lemondása előtt mentettek fel egy évek óta húzódó adócsalási ügyben.

A Bundesligában győzött a Dortmund, ezzel megőrizte kétpontos előnyét a Bayern München előtt. A forduló rangadóján a Mönchengladbach kiütötte a Schalkét (3-0), a két csapat így helyet cserélt a tabella harmadik és negyedik helyén. Örömteli, hogy Hajnal Tamás és Szalai Ádám is végigjátszotta csapata mérkőzését, előbbi ráadásul jó játékkal (és egy kiállítás kiharcolásával) vette ki a részét a Stuttgart 5-0-s sikeréből.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!