Jól kezdtek a magyar kajakosok és kenusok a belgrádi Európa-bajnok­ságon: az 1000 méteres versenyeken három arany- meg egy bronzérmet szereztek. Akadt szomorú pillanat is, az olimpiai bajnok Vajda Attila egy megismételt rajt után nem tudta felvenni a ritmust, és csak nyolcadikként evezett át a célvonalon.

 
Szabó–Csipes kajakiskola

Ezzel szemben Kovács Katalin, kajakkirálynőhöz méltóan nagy fölénnyel nyert. Ez volt a 23. Eb-aranyérme. Ugyanilyen bravúrt hajtott végre a Szabó Gabriella–Csipes Tamara duó, leiskolázták a mezőnyt.

A legkellemesebb és legváratlanabb győzelmet a kenu négyes aratta, akik először „megbújva” követték a többieket, majd az utolsó métereken fantasztikus hajrával megszerezték a kontinenselsőséget. Tóth Márton, Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás és Mike Róbert állhatott fel a dobogó tetejére. A bronzérmet pedig Dombi Rudolf–Kökény Roland kajakos duó révén szereztük meg.

Nagy csatát vívott egyébként kajak négyesünk is, amely régi klasszikusokból állt fel, a Kammerer Zoltán–Vereczkei Ákos–Kucsera Gábor–Boros Gergely kvartett hajszállal maradt csak le a dobogóról, negyedik lett. A kajak egyesben a 19 éves Dombó­vári Bence, igaz, az utolsó helyen végzett, de tőle már a döntőbe jutás is nagy eredménynek számított.

Ma az 500 és a 200 méteres számok fináléját láthatjuk, minden döntőben ott vannak a magyar versenyzők.

Címkék: korrupció, korrupció

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!