A címvédő Franciaország a legjobb – mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány a Vasárnapi Híreknek, sorolva a magyar férfi kézilabda-válogatott középdöntőbeli ellenfeleit, a franciák mellett a hasonlóan erős spanyolokat és németeket is.

 
Mocsai szerint a mi csoportunk sokkal nehezebb, mint a másik

A svédországi világbajnokságon a csoportjából továbbjutott magyar csapat a legnehezebb riválisokat kapta, „a mi csoportunk jóval nehezebb, mint a másik”, így a kapitány. Szombaton a nehéz ellenfelek közül is a legnehezebb várt elsőként a magyarokra: lapunk zártakor kezdődött a franciák elleni mérkőzés. Korábban Németország legyőzte Izlandot, Spanyolország pedig Norvégiát.

Magyarország 2 ponttal indult a középdöntőben, miután a csoport- mérkőzéseken legyőzte Norvégiát, viszont kikapott Izlandtól. Így aztán Norvégia és Németország 0 ponttal, Spanyolország és Franciaország 3-3, míg a hibátlan Izland 4 ponttal kezdett. A másik ágon Dánia 4 ponttal startolt, Argentína, Svédország és Lengyelország 2-2 ponttal követte, míg Horvát­országnak és Szerbiának 1-1 pontja volt.

Az elődöntőbe a két hatos középdöntő csoport első két helyezettje jut be, míg a kiesettek helyosztókon küzdhetnek az 5-7. helyért, amely – a tét nem kicsi – még olimpiai selejtezőt ér. Hogy a magyarok vágya teljesüljön, ahhoz jó lenne egy mérkőzést nyerni, talán Németország tűnik a „leggyengébbnek”. Ellenük hétfőn, a spanyolok ellen pedig kedden játszik a magyar válogatott. Mocsai kapitány szerint bármi is a vége, már teljesült a kitűzött cél a csoportból való továbbjutás.

„Akárhogy is lesz, várakozáson felül szerepelünk, hiszen megvertük Norvégiát és Ausztriát, akik az előző világversenyeken előttünk végeztek. Visszakerültünk a világ 12 legjobb csapata közé, ez kedvező pozíció nemcsak most, de a következő évekre nézve is” – mondta lapunknak a szövetségi kapitány. A csapat csak Izlandtól kapott ki a csoportmérkőzéseken, s nyert Japán és Brazília ellen is.

HÉTFŐ

Izland–Spanyolország 16 ó
Magyarország–Németország 18:50
Norvégia–Franciaország 20:30

KEDD

Németország–Norvégia 16:15
Spanyolország–Magyarország 18:30
Franciaország–Izland 20:45

Címkék: korrupció, korrupció

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!