Szombat késő délután az idény utolsó, ugyanakkor legfontosabb és könnyen lehet, hogy legnehezebb mérkőzése vár a magyar női kézilabda-válogatottra. A mieink múlt vasárnap a németekkel szembeni vb-selejtező párharc első mérkőzésén 26-24-re kikaptak Balingenben, így Győrben ezt a kétgólos hátrányt kellene ledolgozni.

 
A brazil vb-ért és a londoni olimpiáért játszik a női kézilabda-válogatott

Sőt, nem pusztán kellene, de muszáj is, hiszen a vesztes nemcsak a brazíliai világbajnokságról marad le, de egyúttal elúsznak az olimpiai kvalifikációs reményei is. A tények kedvéért álljon itt, hogy a mieink utoljára az 1990-es vb-ről, illetve az 1992-es olimpiáról hiányoztak, de hasonló statisztikák után kutassanak inkább a németek!

Az esélyeket bőven életben tartó eredmény ellenére Mátéfi Eszter szövetségi kapitányra újfent össztűz zúdult, ezúttal legfőképpen azért, mert a pályán töltött perceik alatt kiválóan játszó Tomori és Zácsik a második félidőben alig-alig jutott szóhoz. Mátéfi elmondta, az idegenbeli összecsapáson csak annyi volt a cél, hogy a csapat olyan eredményt érjen el, amely után a visszavágón kivívható a továbbjutás, és ez sikerült is. Hazai környezetben viszont más felfogásban küldi majd pályára együttesét, hisz tartalékolni immár felesleges, így mindenképpen bátrabb játék várható a lányoktól. Joggal bízhatunk a hazai közönség buzdításában, illetve abban, hogy a visszavágón kijön a lépés azoknak is, akiknek a győri sportcsarnok duplán hazai pálya. A továbbjutás kivívásával a válogatott tagjai sokat tehetnének azért, hogy a mögöttünk hagyott szezonról elsősorban a sikerek – például a Ferencváros KEK-diadala – jussanak eszünkbe, és ne a női válogatott körüli szinte folyamatos botrányok. Bár a szurkolók többsége szívesen látna mást a kispadon, azt most talán kivételesen senki nem bánná, ha a szombati, a sportág szempontjából sorsdöntő összecsapás olyan eredményt hozna, amely megerősítené Mátéfi helyét a csapat élén.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!