Javában tartanak a különböző csapatsportágak rájátszásai, olyannyira, hogy három helyen vasárnap már bajnokot is avatnak. A női kosárlabda-finálé mindent eldöntő, ötödik találkozóján 14.45-kor dobják fel a labdát, ahol a házigazda és címvédő Sopron a megyei rivális Győrrel játszik.

Az első bajnoki címükre hajtó győriek legutóbb – meglepetésre – nyerni tudtak Sopronban, de mivel hazai pályán nem tudták lezárni a párharcot, most újabb bravúrra lenne szükségük.

Késő délután „ketté kellene szakadniuk” a Vasas drukkereinek: a férfi vízilabdacsapat 17 órától fogadja a Komjádiban az Egert a finálé utolsó meccsén, egy órával később pedig a női röplabdások lépnek pályára a Gödöllő ellen a Folyondár utcában. Ahhoz képest, hogy a tavalyi idényben a népszerűbb csapatsportágakat (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, vízilabda, röplabda) figyelembe véve csak egyetlen fővárosi klub szerzett bajnoki címet (a BSE női röplabdásai), ezúttal az angyalföldiek egy órán belül két aranyérmet is begyűjthetnek.

Végigtekintve a rájátszások alakulásán elmondható, hogy meglehetősen kevés a meglepetés – talán éppen az egri vízilabdázók fináléba kerülése a legkevésbé várt, hiszen Gerendás György együttese az alapszakaszt sokáig vezető, kupagyőztes Szegedet ejtette ki az elődöntőben. Kézilabdában viszont mindkét nemnél összejött az álomdöntő. A nőknél a Győr már tíz napja túllépett az Érden, a Ferencváros pedig pénteken zárta le a Siófok elleni elődöntős párharcot. Reméljük, hogy a két gárda a bajnoki döntő második, május 16-i találkozóján már BL-, illetve KEK-győztesként csap össze egymással.

A Győr jövő szombaton fogadja Veszprémben a montenegrói Buducnost Podgoricát, a Ferencváros pedig vasárnap Dabason a dán Viborgot. A visszavágók előtt hét közben a magyar bajnoki döntő első meccsét is lejátsszák. A férfiaknál szombaton vált biztossá a „hagyományos” Veszprém–Szeged finálé.

A lassan mögöttünk hagyott idényre alighanem Zalaegerszegen fognak a legkeserűbben emlékezni. Egy hete a város 2002-ben még bajnoki címet ünneplő labdarúgócsapatának kiesése vált biztossá, szerdán pedig a férfi kosarasok 33 év után búcsúztak az NB I.-től. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!