A hét közepén lejátszott válogatott felkészülési mérkőzések ellenére nincs idő a pihenésre Európa legerősebb bajnokságaiban. A szerdai német–olasz (1-1), az argentin–portugál (2-1), vagy éppen a francia–brazil (1-0) találkozó hősei immár klubjaik színeiben néznek farkasszemet egymással.

 
„Életem eddigi legszebb gólja”

Gólok számában és izgalmakban a Premier League múlt heti fordulója alighanem felülmúlhatatlan, Wayne Rooney azonban tett róla, hogy ez a hétvége is emlékezetes maradjon. Nagyon ritkán szoktam focimeccs közben telefont ragadni, de mikor az utóbbi időben sokat kritizált csatár ollózása után a labda hálóban kötött ki, azonnal tárcsáztam. „Ezt láttad?” – kérdeztem a vonal túlsó végén lévő Manchester United-rajongó barátomat. Mint kiderült, ő az interneten, néhány perces csúszással nézte a mérkőzést, így sikerült lelőnöm a poént. Katarzis helyett így csak annyit mondott: „Az nem volt kicsi!” Olyannyira nem, hogy a lefújást követően maga Rooney is pályafutása legszebb góljának nevezte. A szépségskálán tízpontos találat a bajnoki tabellán is megért hármat, a United ugyanis ezzel győzte le 2-1-re a városi rivális Cityt. A ha­­zaiak az első félidő hajrájában Nani góljával kerültek előnybe, majd a fordulás után David Silva egy szerencsés góllal egyenlített, hogy aztán Rooney parádés mozdulata a 78. percben mindent eldöntsön. Sir Alex Ferguson gárdájának így sikerült feledtetnie szurkolóival, hogy egy hete, a Wolver­hampton ellen megszakadt a bajnokságban tavaly április óta tartó veretlenségi sorozata. A Wolves egyébként igazi „óriásölő”, ebben a szezonban a két manchesteri csapaton kívül már a Chelsea-t és a Liverpoolt is legyőzte. Az utolsó hiányzó skalp, az Arsenal legyőzése viszont másodjára is túl nagy falatnak bizonyult a Farkasok számára. Az Ágyúsok a szenzációs formában lévő Robin van Persie duplájával 2-0-ra győztek hazai pályán, így továbbra is négypontnyi távolságból üldözik a listavezető MU-t.

A Bundesligában Szalai Ádám sajnálatos sérülése ellenére újra van kiért szorítanunk. A Dortmundból a játéklehetőség reményében fél évre Stuttgartba szerződő Hajnal Tamás múlt héten egy félidőnyi jó teljesítménnyel, győztes meccsen mutatkozott be új csapatában. Tegnap azonban már nem termett babér a stuttgartiaknak, a vendég Nürnberg 4-1-re lelépte a Hajnalt a 72. percig soraiban tudó együttest. A dobogós helyekért csatázók közül a Bayern München és a Leverkusen is esélyeshez méltóan győzött.

Bundesliga 22. forduló

Bayern München–Hoffenheim 4-0 (2-0)
Schalke 04–Freiburg 1-0 (0-0)
Stuttgart–Nürnberg 1-4 (1-2)
Wolfsburg–Hamburg 0-1 (0-1)
Frankfurt–Leverkusen 0-3 (0-2)
St. Pauli–Mönchengladbach3-1 (1-1)
Kaiserslautern–Dortmund1-1 (0-0)

Vasárnap

Köln–Mainz 
Bréma–Hannover  

Premier LEAGUE 27. forduló

Arsenal–Wolverhampton 2-0 (1-0)
Birmingham–Stoke City 1-0 (0-0)
Blackburn–Newcastle 0-0
Blackpool–Aston Villa 1-1 (1-1)
Liverpool–Wigan 1-1 (1-0)
Manchester U.–Manchester C.2-1 (1-0)
West Bronwich–West Ham 3-3 (3-0)
Sunderland–Tottenham 1-2 (1-1)

Vasárnap

Bolton–Everton 
Fullham–Chelsea

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!