Most már tényleg itt a nyár. Persze a vérbeli futballszurkoló ezt nem az ablakon kitekintve vagy a naptárra pillantva állapítja meg, hanem abból, hogy a híreket az átigazolásokról szóló pletykák kezdik el uralni.

  <h1>Már 200 millió euró fizet Ronaldóért a Manchester City?</h1>-
  <h1>Dzsudzsák Balázs</h1>-

Már 200 millió euró fizet Ronaldóért a Manchester City?

- – Kép 1/2

Mindez persze nem csoda, hiszen a legrangosabb bajnokságok e hétvégi, utolsó fordulóira szinte csak a kieső csapatok kiléte maradt nyitott kérdés. A dobogós helyek egy kivétellel már mind elkeltek, egyedül a Premier League bronzérméért, valamint az azzal járó BL-főtáblás helyért verseng ma délután a Manchester City és az Arsenal. A lépéselőnyben lévő manchesteriek a Bolton, míg az Ágyúsok a Fulham otthonába látogatnak.

Előttünk áll még azonban az idény legjobban várt mérkőzése, a jövő szombati Bajnokok Ligája-döntő. A trófeáért, akárcsak két éve, ezúttal is a spanyol bajnok Barcelona és az Angliában élen záró Manchester United küzd meg, méghozzá a londoni Wembleyben. Az angol nemzeti stadionban a 2007-es felújítás óta ez lesz az első nemzetközi kupadöntő, a 86 ezer férőhelyre pedig már hetekkel ezelőtt sokszoros volt a túljelentkezés. Bízzunk benne, hogy nem hiábavaló a várakozás, és a két sztárklub méltó módon zárja le a 2010/11-es szezont.

A következő hónapokban aztán alighanem – különböző összegek kíséretében – Cristiano Ronaldo nevét halljuk majd leggyakrabban, ugyanis a Real Madrid sztárjának továbbra sem rendeződött a viszonya José Mourinho vezetőedzővel. Ronaldo néhány hete, az elveszített BL-elődöntő után kritizálta a csapat taktikáját, mire válaszul a tréner a soron következő bajnokin még a keretbe sem nevezte 2008 Aranylabdását. A két portugál ezúttal edzésen szólalkozott össze, amely után olyan hírek keltek szárnyra, miszerint a királyi gárda kész megválni a két éve 90 millió euróért szerződtetett játékostól. A potenciális vevők köre természetesen meglehetősen szűk, hisz a támadó két nagyszerű idényen van túl, így az ára a korábbi összeg duplájára szökött fel. A Barcelona, mint néhány éve mindig, ezúttal is megpróbálkozik Cesc Fabregas leigazolásával. A katalánok a hírek szerint Afellayt, Krkicet, továbbá 35 millió eurót adnának az Arsenalnak a középpályásért.

 

Dzsudzsák mahacskalában?

A magyar válogatott néhány tagjára is vetülhet némi reflektorfény a következő hónapokban. Nem lenne meglepetés, ha elhagyná a Serie A-ból kieső Sampdoriát Koman Vladimir, de klubot válthat többek között Gera Zoltán, Rudolf Gergely és Tőzsér Dániel is. A legnagyobb figyelem idehaza Dzsudzsák Balázst övezi, aki a PSV-nél eltöltött évei alatt, nyugodtan mondhatjuk, kinőtte a holland bajnokságot. A szélsőt már számtalan neves klubbal szóba hozták, mégis egyelőre a talán legfurcsább kérő tűnik befutónak. Az orosz élvonalban tíz forduló elteltével negyedik helyen álló, Roberto Carlost is soraiban tudó dagesztáni Anzsi Mahacskala a jelek szerint kész kifizetni érte a magyar viszonylatban rekordnak számító 14 millió eurót.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!