A Liverpool színeiben játszó Luis Suárez szerezte a Premier League 2011/12-es idényének első gólját. Az uruguayi válogatottal nemrég Copa Americát nyerő csatár a 12. percben, fejjel vette be a Sunderland kapuját. Suárez már öt perccel korábban megszerezhette volna a vezetést csapatának, azonban a buktatásáért megítélt büntetőt a kapu fölé vágta.

 
Beragadt a Liverpool

A hiba később meg is bosszulta magát, a vendégek ugyanis a második félidőben egyenlítettek, így a fél év alatt 100 millió fontból megerősített liverpooliak ismét beragadtak a rajtnál. Az angol bajnokságban akár hat magyarért is szoríthatnánk, de szombaton közülük csak Buzsáky Ákos lépett pályára. Neki sem akadt azonban sok oka az örömre, az élvonalba tizenhat év után visszajutó Queens Park Rangers (Bernie Ecclestone-nak, a Forma–1 urának együttese) ugyanis hazai pályán szenvedett 4-0-s vereséget a Boltontól. Buzsáky a 72. percben állhatott be, amikor már 3-0-t mutatott az eredményjelző. Az Arsenal gól nélküli döntetlennel rajtolt. Az Ágyusok legnagyobb nyári igazolásának kikiáltott Gervinho gól helyett piros lappal vétette észre magát. A címvédő Man­chester United és a tavalyi második Chelsea vasárnap, míg a harmadik helyezett Manchester City hétfőn kezdi meg szereplését. A tíz találkozóból így kilencre kerül sor, a zavargások miatt egyedül a Tottenham–Everton meccs marad el.

A Bundesligában két mérkőzés után több csapat is hat ponttal áll, de meglepetésre se a címvédő Dortmund, se a huszonkétszeres bajnok Bayern München nincs köztük. A bajorok esélye a hibátlan rajtra már egy hete, az első fordulóban elszállt, amikor hazai pályán kikaptak a Mönchen­gladbachtól. Sokáig úgy nézett ki, a második körben, a Wolfsburg ellen sem jön össze a javítás, de a januárban igazolt Luiz Gustavo végül a 91. percben megszerezte a müncheniek győztes gólját. A Dortmund a meggyőző szezonkezdet után szombaton 1-0-s vereséget szenvedett a Hoffenheim otthonában. A fekete-sárgák vesztét a bosnyák Salihovic okozta, aki 30 méterről, szabadrúgásból talált a kapuba. Ezúttal a múlt héten még a kezdőcsapatban helyet kapó Stieber Zoltán nélkül győzött a Mainz. Játszott viszont Hajnal Tamás, aki a Stuttgart színeiben 72 percet töltött a pályán, a Mönchengladbach elleni

1-1-gyel záruló összecsapáson. A nap em­bere címet a holland Klaas Jan Hun­telaar érdemelte ki, aki három góllal vette ki a részét a Schalke 5-1-es, Köln felett aratott diadalából. Előfordulhat, hogy a futballkedvelők egy ideig még kénytelenek lesznek beérni e két topliga küzdelmeivel, hiszen a héten az olasz labdarúgók után a spanyolok is bejelentették, sztrájkba lépnek, ha nem sikerült megállapodásra jutni az új kollektív szerződésükkel kapcsolatban. A játékosok egy pénzügyi alap létrehozását sürgetik, amely bérgaranciát jelenthetne abban az esetben, ha bizonyos klubok fizetésképtelenné válnak. A Primera Division egy hét múlva, a Seria A pedig az azt követő hétvégén startolna.

Pikánsnak ígérkező összecsapás vár ma délután Dzsudzsák Balázs együttesére. Az orosz bajnokság 20. fordulójában az ötödik helyezett Anzsi Mahacskala a tabellán közvetlenül mögötte álló Szpartak Moszk­va otthonába látogat. A találkozónak a Luzsnyiki Stadion ad otthont, ahol a szerdai orosz–szerb barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók kifütyülték, sőt egy doboz cigarettával is megdobták a dagesztániak új szerzeményét, Jurij Zsirkovot. A drukkerek haragját az váltotta ki, hogy a válogatott középpályás a fővárosi csapatok helyett az általuk politikai és vallási okokból gyűlölt kaukázusi gárdához igazolt. Az Anzsi háza táján egyébként már rég nem Zsirkov, hanem az Intertől 30 millió euróért csábított Samuel Eto’o a fő téma, akivel a hírek szerint közel a megállapodás. A kamerunival, vagy nélküle, a mahacskalaiak mérkőzései idehaza is láthatóak lesznek a Prizma Tv-n.

 

Bundesliga, 2. forduló

Freiburg-Mainz 1-2 (0-0)
Hamburg-Hertha 2-2 (1-1)
Hoffenheim-Dortmund 1-0 (1-0)
Nürnberg-Hannover 1-2 (0-2)
Schalke-Köln 5-1 (1-1)
Wolfsburg-Bayern 0-1 (0-0)
Mönchengladbach-Stuttgart 1-1 (0-0)

vasárnap játsszák:

Kasierslautern-Augsburg 15:30
Leverkusen-Werder 17:30

 

Premier League, 1. forduló:

Blackburn–Wolverhampton 1–2 (1-1)
Fulham–Aston Villa 0–0
Liverpool–Sunderland 1–1 (1-0)
Queens Park Rangers–Bolton 0–4 (0-1)
Wigan–Norwich 1–1 (1-1)
Newcastle–Arsenal 0–0
Tottenham–Everton elhalasztották

vasárnap játsszák:

Stoke–Chelsea 14:30
West Bronwich–Manchester United 17:00

hétfőn játsszák:

Manchester City-Swansea 21:00

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!