Úgy tűnik, végleg elmúltak azok az idők, amikor az angol labdarúgóklubok uralták a Bajnokok Ligáját. Pedig nem is olyan régen még három egymást követő szezonban (2007–2009) is három Premier League-együttes jutott a legrangosabb sorozat elődöntőjébe – „apró” szépséghiba, hogy végül nevető negyedikként 2007-ben a Milan, 2009-ben pedig a Barcelona nyerte a trófeát.

  <h1>Villas– Boas súlyos gondjai</h1>-
  <h1>A 10-es 11-est hibázott: A Chelsea nem bírt a Birminghammel</h1>-

Villas– Boas súlyos gondjai

- – Kép 1/2

Két évvel ezelőtt aztán már a legjobb nyolc között elvéreztek a szigetország képviselői, most azonban könnyen lehet, hogy már a negyeddöntő is csak álom marad számukra. A két manchesteri csapat már a csoportkörben búcsúzott – becsületükre váljék, hogy a „B-kategóriás” Európa Ligát is komolyan veszik, ugyanis az MU és a City is idegenbeli győzelemmel nyitotta az egyenes kieséses szakaszt –, az Arsenal pedig szerdán egy 4-0-s vereségbe szaladt bele a Milan otthonában. Anglia utolsó reménysége így a kedden Nápolyba utazó Chelsea, amelynek viszont nem sikerült túl jól a főpróba, az FA Kupa szombati játéknapján ugyanis hazai pályán csak 1-1-es döntetlenre volt képes a másodosztályú Birmingham City ellen. Ráadásul a Kékek az újrajátszásnak is örülhetnek, hiszen a vendégek szerezték meg a vezetést, a Chelsea rögtön ezután kihagyott egy tizenegyest, majd csak a második félidőben tudott egyenlíteni. A Napoli pénteken a Fiorentina otthonában aratott 3-0-s győzelemmel üzent André Villas-Boas gárdájának. A portugál vezetőedző egy esetleges BL-kudarc után aligha maradhatna posztján, tekintve, hogy Roman Abramovics tulajdonos már így is jóval türelmesebb vele, mint elődeivel. A BL-ben a Lyon–APOEL (1-0) és a Zenit–Benfica (3-2) párharc az első meccsek után még teljesen nyitott. Nem lehet elmenni szó nélkül utóbbi mérkőzés második orosz gólja előtt: bár még csak február van, nem lenne meglepő, ha Szemak sarkazós találata végül elnyerné az év legszebb góljának járó Puskás-díjat. A Milanon kívül a Barcelona tett hatalmas lépést a továbbjutás felé, idegenben 3-1-re verte a Le­verkusent. Rá is fér a siker a katalánokra, a bajnokságban már aligha jön össze a címvédés, a hétvégi forduló előtt ugyanis a Real Madrid tízpontos előnnyel vezette a tabellát. Sőt, a Barcához most már közelebb van a harmadik helyezett Valencia, amellyel vasárnap este mérkőznek meg a Camp Nouban.

A Chelsea-nél is rosszabbul járt az Arsenal, amely a Sunderland elleni 2-0-s vereséggel búcsút intett az FA Kupának, s ezzel alighanem zsinórban a hetedik idényben marad trófea nélkül.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!