Egy 37 éves magyar fiatalember azt vette a fejébe, hogy szilveszter éjszaka pofozkodni fog Los Angelesben. Mielőtt valaki megbotránkozna, kérem, ne tegye, az illető nem más, mint Erdei Zsolt, azaz Madár, aki Los Angelesben az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) világbajnoki övéért lép ringbe, méghozzá nem kisebb ellenféllel szemben, mint az amerikai Tavoris Cloud.

 
Madár folytatná: ha legyőzi Cloudot, várhatóan nem ez lesz az utolsó kemény felkészülése

Cloud a világbajnoki öv birtokosa, amelyet 2009-ben szerzett meg, és most harmadik alkalommal kísérli meg megvédeni koronáját. Erdei Zsolt nagy halra megy, mert a félnehézsúly egyik legkiválóbb öklözője ellen lép ringbe. Elmondta, hogy hamarosan Németországba utazik, hogy finomítsa a felkészülést a nagy meccs előtt.

– Mikor utazik?

– A napokban dől el, hogy Fritz Sdunek, a mesterem mikor tud velem komolyan foglalkozni.

– Nem vállal nagy kockázatot a Cloud elleni meccsel? Az a hír járja róla, hogy kőkemény.

– Minden mérkőzésben benne van a kockázat, mert az ember bizony, nagy pofonokat kaphat, és fennáll a lehetősége, hogy elveszíti a veretlenségét. Ám most nem én veszíthetek nagyot, nekem jelenleg semmilyen címem nincsen, ellentétben a világbajnokkal.

– Hogy fest a meccspénz elosztása?

– Ilyenkor a világbajnoké általában 60%, a kihívóé 40%. Nekem ebből kell fizetnem az edzőt, a termet, valamint az utazást.

– Mit tud Tavoris Cloudról?

– Hallatlan jó fizikummal rendelkezik, mindig ugyanazt csinálja, lépeget előre, mint egy birodalmi lépegető a Csillagok háborújában, és abból üt nagyokat. Ahhoz, hogy el tudjam kapni, mindenképp a gyorsaságomra kell helyeznem a hangsúlyt, mert ő lassúbb, mint én, de azért egy fénykard nem ártana.

– Felesége, Arabella is önnel tart erre a fontos meccsre?

– Még nem tudom, de ötéves fiam lázba jött, amikor arról volt szó, hogy Amerikába utazom, közölte, hogy „papa, én is jövök”.

– Mikor lesz a mérkőzés pontosan?

– Los Angeles-i idő szerint este 9-kor megyek a szorítóba, tehát még az óévben kezdek, és remélem a 12. menet után már az újévben fogok ünnepelni.

– Tényleg ez lesz az utolsó meccse?

– Ha sikeres lesz ez a mérkőzés, akkor úgy gondolom, folytatom, és talán összejön egy Hopkins vagy egy Dawson elleni is.

– Eddig 33 mérkőzést nyert meg, ebből 18-at K.O.-val. Ellenfele?

– 10 évvel fiatalabb nálam, 22 meccset nyert meg, szintén veretlen, és 19 K.O.-s mérkőzése van. Egyébként jó játék lesz.

– Játék?

– A boksz az játék, mert aki nem így lép a szorítóba, az hamar a padlón találhatja magát.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!