A hírek szerint motorbaleset miatt kellett kihagynia Sergio Agüerónak a Manchester City szombati bajnokiját. A helyzet nem olyan súlyos, ahogy elsőre hangzik, viszont annál nevetségesebb: brit sajtóhírek szerint ugyanis az argentin csatár nemrég kipróbálta hároméves kisfia műanyag játékmotorját, a mutatványnak pedig az lett a vége, hogy kificamította a bokáját.

Április elseje lévén persze óvatosan kell bánni az efféle hírekkel, igaz, az ügy még szombaton bejárta a világot. Nem tudni, hogy a fenti történet, vagy pusztán Agüero hiánya zavarta-e meg a Manchester City játékosait, mindenesetre a korábban szezonbeli 15 hazai mérkőzésén 15 győzelmet arató csapat a 85. percben még kétgólos hátrányban volt a vendég Sunderlanddel szemben. Roberto Mancini csapata végül egy perc alatt egyenlített, de a győzelmet már nem tudta megszerezni. Ennek leginkább Manchester „vörös felében” örülnek, a bajnoki éllovas United ugyanis így hétfő este ötpontosra növelheti előnyét a tabellán. Az MU ezzel nagyon közel kerülne a bajnoki címhez, mert bár a két manchesteri klub április végén megmérkőzik egymással, de Sir Alex Fergusonék ezen kívül nem vívnak több rangadót. 1035 perc után talált a kapuba Premier League-meccsen Fernando Torres, aki az Aston Villa otthonában győztes Chelsea utolsó gólját szerezte. A hazai szurkolók a találkozó 19. percében egy perces tapssal köszöntötték a helyszínen lévő Sztilian Petrovot, aki azok után, hogy pénteken akut leukémiát diagnosztizáltak nála, bejelentette visszavonulását.

A Bundesligában viszont nyíltabbá vált a küzdelem a hétvégén: a listavezető Dortmund pénteken egy őrült mérkőzésen 4-4-re végzett a Stuttgarttal, a Bayern München pedig tegnap, ha nehezen is, de élt a lehetőséggel, és Robben 69. percben szerzett góljával 3 pontra megközelítette a dortmundiakat. A két bajnokaspiráns április 11-én mérkőzik meg egymással a bajnokságban (és a május 12-i kupadöntőt is ők vívják). Szalai Ádám a 18. percben gólt szerzett a Mainz együttesében, ám később egy fejpárbajban megsérült és le kellett cserélni.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!