Hat helyett csak öt mérkőzésre került sor tegnap a Bundesliga 13. fordulójában. A Köln–Mainz találkozóra kijelölt Babak Rafati játékvezető nem érkezett meg a meccs helyszínére, német lapértesülések szerint ugyanis szállodai szobájában öngyilkosságot kísérelt meg.

Állapotáról egyelőre nincs hivatalos információ, az eset mindenesetre alaposan rányomja bélyegét a futballhétvégére. Pedig történt egy s más a pályákon is. A német labdarúgás legígéretesebb tehetségének tartott Marco Reus (Mönchengladbach) például mesterhármast szerzett a Werder Bremen ellen. A mindössze 22 éves támadó egy hónapja a válogatottban is bemutatkozott, a Bayern München pedig jelezte, a szezon végén kész kifizetni 18 millió eurós kivásárlási árát. A tegnapi nap alapján rá is fér az erősítés csatárposzton a bajorokra, akik hazai pályán buktak rangadót a Dortmund ellen (0-1).

A Mainz mérkőzése tehát elmaradt, Szalai Ádám azonban egyébként sem lépett volna pályára, orvosai ugyanis újabb két hét kényszerpihenőre küldték a lassan egy éve sérült csatárt.

Sokan alig akartak hinni a szemüknek, amikor az Aranylabda idei jelöltjei között hiába keresték a 2011-ben már 36 gólnál járó Robin van Persie nevét.

A lassan „egyszemélyes Arsenallá” avanzsáló holland játékos ezúttal is bizonyított, az Ágyúsok az ő duplájával fordították meg a Norwich elleni találkozót.

A Manchester City–Newcastle mérkőzésen nem csak két veretlen együttes, de egyúttal a Premier League legjobb védelme és támadósora is összecsapott egymással. A listavezető manchesteriek 39 szerzett góljukhoz, a vendégek pedig ezáltal 8 bekapott góljukhoz tettek hozzá hármat. A City végül 3-1-re győzött, így megtartotta ötpontos előnyét a városi rivális United előtt. Több mint fél év után játszott végig bajnoki mérkőzést Gera Zoltán, aki gólpasszal vette ki részét a West Brom 2-1-es sikeréből.

Elkezdődött az orosz bajnokság rájátszása is, Dzsudzsák Balázs az első fordulóban 37 percet játszott a Zenit szentpétervári otthonában 0-0-t játszó Anzsiban.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!