Az év végén a Sportcsillagok Gálaestjén, a tavalyi győztes Benedek Tibort (vízilabda), és a 2010-es győztes Kiss Lászlót (úszás) megelőzve, 2011 után másodszor is Storcz Botondot (kajak-kenu) választották az év szövetségi kapitányának. Kiss László a harmadik, Pálvölgyi Miklós (öttusa) pedig a negyedik helyen végzett.

  <h1>Pálvölgyi Miklós</h1>-
  <h1>Kiss László - Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI</h1>-
  <h1>Storcz Botond</h1>-

Pálvölgyi Miklós

- – Kép 1/3

A sportvezetőket arról kérdeztük, hogyan értékelik az idei évet, és mit várnak 2015-től, amely már az olimpiai kvótaszerzés éve lesz.

-----------------------

Pálvölgyi Miklós: Nehéz, küzdelmes évünk volt nagyon sok sérüléssel, betegséggel, és emiatt, noha Földházi Zsófinak, Kovács Sacinak és Marosi Ádámnak is jó esélyei voltak, egyéniben nem értünk oda. A férfi öttusacsapat viszont, amely az „Év csapata” választáson a második lett, világbajnoki és Európa-bajnoki címet szerzett, és ez mutatja, hogy az öttusa még mindig erős. Nálunk júniusban kezdődik a kvalifikáció az olimpiára, és pontosan 12 hónapig tart. Azt mondom, hogy négy „fiú” és három „leány” kvalifikációt fogunk szerezni, erre akár fogadni is lehet.

Kiss László: Elégedett vagyok, már amennyire egy kapitány elégedett lehet, hiszen soha nem bízhatja el magát. Minden nagy világversenyről aranyérmekkel tértünk haza, a rövidpályás vb is önmagáért beszél, azt tudom mondani, hogy a sportág teljesítette a dolgát. Ami pedig engem illet, nagyon megtisztelő, hogy az „Év sportolója” választás örökranglistáján a második vagyok az első helyen álló Balczó András mögött. A londoni olimpián 32 versenyzővel a mienk volt a legnépesebb csapat a magyar küldöttségben, most az a célunk, hogy Rióban is így legyen, és még jobb eredményeket érjünk el.

Storcz Botond: 2013-ban annyira jól teljesített a válogatott, hogy idén csak abban bíztam, ahhoz képest is helytállunk. Magasra tettük a mércét, de mind az Európa-bajnokságon, mind a világbajnokságon jöttek az eredmények. Sikeres évet zártunk és úgy érzem, az én díjazásom valójában az egész sportág elismerését jelenti. 2015- ben nem feltétlenül az érmeket, hanem elsősorban az olimpiai kvótákat kell „gyűjteni”. Összesen 18 kvótát lehet szerezni, négy évvel ezelőtt 14 kvótánk volt, most többet szeretnénk.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!